Kuvassa teos Madridilainen Madonna, jossa äiti pit

“Toivon ja rakkauden kuvia” -taidenäyttelyn avajaiset

Valkealan kirkon hautausmaa, Kalevantie 5, 45370 Valkeala

8.6.2024 17.30
16.00 17.30

Taiteilija kertoo Toivon ja rakkauden kuvia -näyttelystä:
Elämä on vaikeaa. Siksi maalaan kirkkailla väreillä.

Läheisimpiä aiheita ovat kukat, myytit sekä hengellinen maailma. Hengellistä kuvastoa edustavat erityisesti Wäinö Aaltosen museosta alkanut Raamatun naisia esittelevä Tiikerit paratiisissa- kiertonäyttely vuosina 1997-1998 sekä siihen liittynyt samanniminen kirja, joiden pohjalta hänelle myönnettiin 1999 Kirkkotaiteen Engel-palkinto. Myös Sinetiksi sydämeesi, Raamatun suuret rakkauskertomukset-näyttely Helsingin tuomiokirkon kryptassa huhtikuussa 2002 sekä yhdessä piispa Wille Riekkisen kanssa toteutettu samanniminen kirja toistavat kristillistä teemaa. Tuomiokirkon kryptassa 8.3. 2012 avautunut Marian monet kasvot- kokonaisuus taas esitteli Jumalansynnyttäjän, naisen ja esikuvan maalauksen keinoin eri näkökulmista.

Osa Valkealan kirkossa nyt esillä olevista teoksista ovat olleet edellisen kerran nähtävillä Myyttitarha nimisessä näyttelyssä galleria Duetossa Helsingissä helmikuussa 2022.

Riikka Juvonen on kuvataiteilija, kirjailija ja kuvittaja, jonka ensimmäinen huomattava työ oli WSOY:n kustantaman Tuhannen ja yhden yön tarinoiden kuvitus vuonna 1977. Sen jälkeen hän on kirjoittanut ja kuvittanut kymmeniä omia teoksia sekä pitänyt lukuisia taidenäyttelyitä museoissa ja gallerioissa Suomessa ja ulkomailla.

Tapahtuman tiedot

Tapahtumaan on esteetön pääsy

Tapahtumaan on vapaa pääsy

Hintatiedot

Vapaa pääsy

Järjestäjä

Valkealan seurakunta

Palaa sivun alkuun