Kymi Brass: Helsinki Symphonic Brass

Kymi Brass: Helsinki Symphonic Brass

Kouvolan kaupungintalon juhlasali, Torikatu 10, 45100 Kouvola

2.11.2024 19.00
18.00 19.00

Helsinki Symphonic Brass on klassista musiikkia esittävä vaskiyhtye, joka perustettiin vuonna 2019.
HSB koostuu sinfoniaorkesterin vaskisektiosta ja lyömäsoittimista. Kokoonpanoon kuuluu: 4 trumpettia, 4 käyrätorvea, 4 pasuunaa, 1-2 tuubaa, 2 lyömäsoittajaa. HSB:n soittajat ovat nuoria vaski- ja lyömäsoittajia, jotka vaikuttavat ympäri Suomea opettajina ja muusikkoina.

Helsinki Symphonic Brass yhdistää vaskisoitinten voimakkaan ja monipuolisen äänen lyömäsoitinten dynaamisiin rytmeihin ja tekstuureihin, luoden rikkaan ja voimakkaan musiikkikokemuksen. Ohjelmisto sisältää laajan valikoiman klassisia teoksia renessanssi- ja barokkiajalta tämän päivän moderneihin teoksiin sekä elokuvamusiikkiin.

HSB:n johtaja on kapellimestari-trumpetisti Sauli Saarinen (s. 1988) on monipuolinen muusikko, joka on esiintynyt useissa suomalaisissa yhtyeissä ja orkestereissa niin trumpetistina kuin kapellimestarina. Saarinen on tunnettu kapellimestarina, joka johtaa monipuolisesti musiikkia genrerajoista riippumatta. Hän onkin löytänyt itsensä monipuolisista johtamistehtävistä, välillä hyvin lyhyellä varoitusajalla. Vuonna 2021 Saarinen johti Tze Yeung Hon modernin Minn(i)e -kamarioopperan maailman ensi-illan Tallinnassa vain viikon varoitusajalla, ja vuonna 2022 Xenakis100 -festivaalin avajaiskonsertin Helsingissä vain kolmen päivän varoitusajalla. Vuonna 2023 hän debytoi Tampere Filharmonian ja Kymi Sinfoniettan kapellimestarina. Vuodesta 2023 lähtien Saarinen on työskennellyt kapellimestarina Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa.

Hän on opiskellut trumpetin soittoa Tampereen konservatoriossa ja musiikin johtamista Sibelius-Akatemiassa, Universität für Musik und darstellende Kunst Wien -musiikkikorkeakoulussa, sekä professori Jorma Panulan luotsaamassa Panula-Akatemiassa. Sauli valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2022. Kapellimestariopinnoissa Sauli Saarista ovat opettaneet mm. David Zinman, Osmo Vänskä, Hannu Lintu, Johannes Schlaefli, Johannes Wildner, Petri Komulainen, Jukka Iisakkila, Atso Almila, Felix Hauswirth, Petri Sakari ja Nils Schweckendiek. (www.saulisaarinen.com)

Kymi Brassissa Sauli on toiminut Brass Band 1 kapellimestarina vuosina 2022 ja 2023 ja liidaa BB1 myös tulevana syksynä 2024.

Tämä sisältö on luotu sivustossa Kymenlaakson tapahtumakalenteri https://www.kymenlaaksonyt.fi/fi-FI/page/666b8bf7efb1fa54261f79a4

Tämän sisällön hallinnan palvelun tuottaa Localhub Oy https://www.localhub.fi/fi-FI

Tapahtuman tiedot

Tapahtumaan on esteetön pääsy

Tapahtuma on maksullinen

Hintatiedot

15 - 20€

Järjestäjä

netticket

Palaa sivun alkuun