Tykkimäen alue

Yksi alue, monenlaista toimintaa

Tervetuloa TykkimäkiKäyrälampi-alueelle!

Tykkimäen ja Käyrälammen alue tarjoaa kaikkea ulkoilumahdollisuuksista, kulttuurista ja huvituksista alkaen niin hurjapäille kuin rentoutujillekin, sillä Suomen kolmanneksi suurimman huvipuiston lisäksi Tykkimäeltä löytyy muun muassa kansainvälisessäkin käytössä oleva moottorirata, upea uimaranta aktiviteetteineen, monipuolinen Tykkimäen Sauna ja vesipetojen suosikki Aquapark, korkeatasoista majoitusta tarjoava Tykkimäki Resort sekä useita kahvila- ja ravintolapalveluita.

Käyrälammen tarjoamat puitteet ovat omiaan niin vesipedoille, rantaleijonille kuin muistakin aktiviteeteista pitäville. Kauniin hiekkarannan lisäksi uudelta megalaiturilta on mukava pulahtaa uimaan, ja vedessä pääsevät viilentymään myös koirat, joille on oma, koirapuistoon rajattu uimapaikka. Alue on ainutlaatuinen kohde myös muista ulkoaktiviteeteista pitäville – rannan lentiskentän ja läheisen frisbeegolf-radan lisäksi paikan päältä on mahdollisuus vuokrata kanootteja, kajakkeja, sup-lautoja sekä sähköisiä fatbike-pyöriä, joiden avulla Käyrälammen ja sen ympäristön voi nähdä useammastakin kuvakulmasta. Ulkoilemaan upeissa maisemissa pääsee myös esteettömällä Käyrälammen luontoreitillä, joka ulottuu Käyrälammelta Paaskoskelle.

Käyrälammen aluetta kehitetään edelleen kävijöitä entistäkin paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi. Nyt koko Käyrälammen pääsee kiertämään noin kuuden kilometrin pituiseksi laajentuneella ulkoilureitillä, kun Käyräjoen ylittävä kevyen liikenteen silta valmistui. Tapahtumajärjestämisen tarvitsema infra rakentuu niin ikään Käyrälammelle. Tervetuloa Käyskille siis kokemaan erilaisia tapahtumia tulevaisuudessa!

Päiväviisiitin lisäksi Tykkimäki–Käyrälampi-alueella sopii viihtyä yön yli mahtavissa maisemissa Tykkimäki Resortilla joko sen upeissa mökeissä tai camping-alueella. Tykkimäen Sauna taas tarjoaa ympäri vuoden ainutlaatuiset puitteet saunomiseen, uimiseen ja avantouintiin – talven pilkkikilpailuja unohtamatta.

Tykkimäki Resort palvelee vuoden ympäri ja Tykkimäen Saunassa pääsee lämmittelemään kiukaan ääressä sekä pulahtamaan vedessä jokaisena vuodenaikana. Tykkimäen huvipuisto ja Aquapark puolestaan palvelevat kävijöitä vain kesäkausina.