Opastetut kierrokset

Kouvolan Matkailuoppaat järjestävät opastettuja kävelykierroksia Kouvolan kohteisiin


Ajankohtaista

Kouvolan Matkailuoppaat järjestävät kesäaikana monipuolisia kävelykierroksia Kouvolan kohteisiin. Kävelykierrokset alkavat tänä kesänä 16.5., kun ensimmäisellä, Kouvolan hautausmaalle keskitetyllä kierroksella tutustutaan Kouvolassa vaikuttaneiden henkilöiden tarinoihin. Tutustu kaikkiin kesän kävelykierroskohteisiin ja valitse itsellesi mielenkiintoisimmat!

Myös Kouvolan Alvar Aalto -kohteisiin on tarjolla kesäisin opastettuja kävelykierroksia, ja ne ovat helppo ja vaivaton tapa tutustua mestarisuunnittelijan kohteisiin. Alvar Aallon kohteisiin voi tutustua myös matkailuoppaan johdolla. Samalla retkellä ihastellaan Ankkapurhan kulttuuripuiston alueen koskiluontoa ja vanhaa tehdaskylää. Kierrokset tarjoavat ryhmille mielenkiintoisen katsauksen alueiden historiaan ja suunnitteluun. 

Teemakierrokset

Rullamiehen puutarha
Bussikierros suuntautuu Omskin puutarhamaiselta työläisasuinalueelta, ohi Tehtaanmäen alakoulun, ainoan Alvar Aallon suunnitteleman toiminnassa olevan koulurakennuksen, Tehtaanmäen historialliseen miljööseen. Tehtaanmäen alueella käynti sisäkohteessa.

Vuoromestarin putkareissu
Tehtaanmäellä kävelykierroksella nähdään Alvar Aallon eri tehtaan hierakialuokille suunnittelemat neljän- , kahden- tai yhdenperheen talot  Kymijoen rantapenkereellä ja vanhojen 1800-luvun lopun rakennusten seassa . Käynti sisäkohteessa.

Yli-insinöörin ovenkahva
Yhdistetty bussi-ja kävelykierros, jossa tutustutaan tärkeimpiin Inkeroisten Aalto-kohteisiin: omakotialueeseen ja Tehtaanmäen alakouluun sekä varsinainen Tehtaanmäen alueeseen. Käynti sisäkohteessa.

Kasarminmäeltä Tehtaanmäelle

Bussikierroksella näemme: Aallon Kouvolan Kasarminmäelle suunnittelemat portit, jotka nuori arkkitehti suunnitteli armeija-aikanaan varuskunta-alueelle. Kouvolan keskustaa, Kymijokivartta ja Inkeroisten Aalto-kohteet: Omakotialue ja Tehtaanmäen alakoulu sekä varsinainen Tehtaanmäen alue, josta osaan tutustutaan kävellen.

Inkeroisissa Aallon suunnittelemat rakennukset ajoittuvat vuosiin 1937-1956. Kokonaisuuteen kuuluvat Tehtaanmäen teollisuusrakennusten lisäksi Rantalinjan paritalot ja Tervalinjan rivitalot, kolme Insinööritaloa sekä kerrostaloja tehtaan työntekijöille.

Aluetta täydentävät vuonna 1940 valmistunut Tehtaanmäen koulu ja Karhunkankaan omakotialue, jonka asuinrakennuksista suuri osa valmistui vuonna 1938. Aallon vuonna 1937 suunnittelema kaava kattoi koko Inkeroisten keskustan, mutta toteutui vain Karhunkankaalla ja tehtaan läheisyydessä. Käynti sisäkohteessa.

Tiedustelut ja varaukset:

Kouvolan matkailuoppaat ry
Tarja Peltola-Welin, puh. 040 588 3805
kouvolanmatkailuoppaat@gmail.com

Palaa sivun alkuun