Usein kysytyt kysymykset

Miten saavun Kouvolaan?

Kouvola sijaitsee mainioiden liikenneyhteyksien varrella, joten saapuminen kaupunkiin on helppoa raide- ja maantieyhteyksiä pitkin. Kouvolan ydinkeskustassa sijaitsee vilkas juna- ja bussiasemasta koostuva Matkakeskus, jonka kautta kaupunki on parhaiten saavutettavissa. Matkakeskuksesta kulkevat myös useat paikallisliikenteen vuorot joilla pääset seikkailemaan ympäri kaupunkia. Hyppää siis junaan tai bussiin ja saavu Kaakkois-Suomen helmeen, Kouvolaan!

Yksityisautoilijalle Kouvolassa on tarjolla sujuvat maantieyhteydet sekä runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja.

Lisää saavutettavuudesta voit lukea täältä.

Kuinka suuri paikka Kouvola on, ovatko palvelut ja kohteet jakautuneet laajalle alueelle?

Kouvolan kaupunki koostuu useista eri taajamista, joissa matkailijaa palvelevat monipuoliset kohteet ja aktiviteetit.

Kouvolan kompakti keskusta sijoittuu kävelykatu Manskin ja Matkakeskuksen ympärille. Täältä löydät useita palveluita erikoisliikkeistä urheilumahdollisuuksiin, kulttuuri- ja ravintolatarjontaa unohtamatta. Keskustan tuntumasta löydät myös esimerkiksi Kouvolan museokorttelin, Pienoisrautatiemuseon, Urheilupuiston alueen (jäähalli, pesäpallostadion, uimahalli jne).

Kouvolan pinta-ala on suurempi kuin Luxemburgin ja tarjontakin jakautuu laajasti – ethän unohdu nauttimaan pelkän ydinkeskustan tarjonnasta. Kouvolasta löydät viihtyisää maaseutua, kaunista luontoa sekä monipuolisia aktiviteetteja hurjapäille. Taajamista löydät persoonallisia keskusta-alueita palveluineen sekä mielenkiintoisia matkailukohteita.

En omista autoa, kuinka voin liikkua Kouvolan alueella?

Kattava paikallisliikenteemme auttaa sinua liikkumaan ympäri kaupunkia, jottei sinulta jäisi mitään näkemättä. Paras tapa on hypätä bussiin Kouvolan Matkakeskuksesta, jonka kautta saavutat lähes kaikki kohteemme. Voit käyttää lähtöpisteenä pysäkkiä Kouvolan Matkakekskusta, päätepysäkkinä pääsääntöisesti kohteen nimeä. Lipun voit ostaa kuljettajalta.

Tykkimäelle pääset Matkakeskukselta linjalla H3. Repoveden maisemat saavutat kesällä helposti bussilla ja muulloin vuokra-autolla tai taksilla.  Valtatie 6 varrella sijaitsevaan Arboretum Mustilaan pääset Elimäelle suuntaavilla paikallis- ja kaukoliikenteen vuoroilla. Pysäkkisi on Alppiruusu, josta kävelet Mustilan kukkaloistoon vain 500 metriä. Myös Unescon maailmanperintökohde Verlan puuhiomo ja pahvitehdas on bussiyhteyksien varrella.

Julkisen liikenteen lisäksi vaihtoehtoina on palveluja taksista autovuokraamoihin – myös tilausliikenne ryhmille on järjestettävissä.

Minkälaisia majoitusvaihtoehtoja minulla on?

Kouvolasta löydät monipuolisia majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun ja budjettiin, niin yksittäisille matkailijoille kuin ryhmille. Keskustan hotellien lisäksi tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja maaseudun rauhassa.

Majoitusvaihtoehtoja voit tarkastella täältä.

Miten voin varata majoituksen Kouvolasta?

VisitKouvola ei ole myyntiorganisaatio, joten pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan majoitusta tarjoaviin yrityksiin. Visitkouvola-sivustolta pääset helposti matkailuyritystemme varauskanaviin.

Onko Kouvolassa matkailuneuvontaa, entä mistä löydän karttoja sekä esitteitä?

Kouvolan matkailuneuvonta liikkuu sinne, missä sinä olet. Erityisesti kesäaikaan löydät matkailuneuvojiamme monipuolisista tapahtumista ja kohteistamme. Tämän lisäksi matkailuneuvojamme palvelevat ympäri vuoden nettisivujemme, sähköpostin, chatin sekä puhelimen välityksellä.

Esitteitä ja karttoja löydät nettisivujen lisäksi keskustassa Kouvolan Matkakeskuksesta, Kaupungintalon Yhteispalvelupisteestä sekä Hansakeskuksesta. Muualta Kouvolasta voit napata esitteen mukaasi ABC-asemilta tai useista matkailukohteistamme. Karttoihin ja esitteisiin voi tutustua sähköisenä.

Postitamme esitteitä mielellämme, ota yhteys matkailuneuvontaan.