Esteetön saapuminen ja kulkeminen Kouvolassa

Kouvolaan on helppo saapua eri suunnista. Kaupungin sisällä taas on helppo liikkua sen kompaktin koon vuoksi kävellen, pyöräillen ja apuvälineillä tai hyödyntää esteetöntä paikallisliikennettä tai takseja. 


Saapuminen Kouvolaan

Kouvolaan on kätevä tulla junalla eri suunnista. Esimerkiksi Helsingistä Kouvolaan pääsee alle 1,5 tunnissa ja Lappeenrannasta vain 40 minuutissa. Kouvolan rautatieasemalla on esteettömyys huomioitu hyvin. Laiturit on korotettu, hissit kulkevat Matkakeskukselta raiteille, Matkakeskuksessa on esteetön WC ja VR:n avustuspalvelu on saatavilla etukäteistilauksella. Hisseissä on opasteet myös pistekirjoituksella. VR:n sivuilta voit lukea lisää esteettömästä junalla matkustamisesta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Kaupunkiin pääsee esteettömästi myös kaksikerroksisilla Onnibusseilla, joissa on alakerrassa yksi pyörätuolipaikka. Onnibussit pysähtyvät Kauppakeskus Veturin luona, hieman keskustan ulkopuolella. Onnibussin sivuilta voit lukea lisää palveluista liikuntarajoitteisille (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Jos pystyt nousemaan portaita, myös muilla bussiyhtiöillä on tarjontaa ja monet näistä vievät Matkakeskukselle.

Kulkeminen Kouvolan alueella

Kouvola on yksi niistä kompaktin kokoisista kaupungeista, joissa on helppo liikkua keskustan sisällä kävellen, apuvälineillä, pyörällä tai kuka milläkin. Siksi kutsummekin Kouvolaa ”Suomen parhaaksi kävelykeskustaksi”. 

Suurin osa Kouvolan keskusta-alueella kulkevista busseista on matalalattiaisia ja keskiovella on avattava ramppi, jonka avulla kyytiin on helppo nousta myös pyörätuolilla. Matalalattiabusseista on maininta niiden bussilinjojen aikatauluissa, jotka liikennöidään matalalattiabusseilla. Myös palveluliikenteessä on esteetöntä matkustaa apuvälineiden kanssa. Vaikeavammaisten henkilöiden saattajat matkustavat paikallisliikenteen busseissa maksutta. Myös avustaja- ja opaskoirat matkustavat maksutta ja ovat tervetulleita busseihin. Lue lisää Kouvolan joukkoliikenteestä (linkki avautuu uuteen ikkunaan). 

Kouvolan seudulla on saatavilla useita esteettömiä takseja, joissa on valmius kuljettaa pyörätuolilla liikkuvia asiakkaita. Matkailija voi tilata esteettömän taksin esimerkiksi Kymenlaakson taksikeskuksen (linkki avautuu uteen ikkunaan) kautta tai suoraan yrityksestä. Kuljetusyritys Jyrki Pakkanen Ky:llä on esteettömien taksien lisäksi esteettömiä tilausbusseja (linkki avautuu uteen ikkunaan). 


 

Palaa sivun alkuun