Inan kanssa Kouvolassa

Media-alan monitoimivaikuttaja Ina Mikkola vietti meillä Kouvolassa viikonlopun lähilomailun merkeissä. Inan toiminnan täyteinen viikonloppu toimii hyvänä inspiraationa siihen, mitä kaikkea Kouvolan keskustan alue tarjoaakaan nähtäväksi ja koettavaksi.


Ina saapui viikonlopun viettoon meille kätevästi, edullisesti ja ekologisesti milläs muullakaan kuin junalla. Perjantai-illan junanvuoro kuljetti Inan ja hänen kumppaninsa alle puolessatoista tunnissa pääkaupungin sykkeestä suoraan Kymenlaakson sydämeen. Inan mielikuvat Kouvolasta perustuivat hänen aikaisempaan lyhyeen visittiinsä Kouvolassa viime kesänä. Tästä jäi hänelle sellainen fiilis, että Kouvolaan on päästävä uudestaan.

Majoituspaikkana toimi vastikään remontoitu kaupungin kärkihotelli Original Sokos Hotel Vaakuna, johon he suuntasivat jalkaisin muutaman sadan metrin matkan rautatieasemalta ydinkeskustan halki. Tämä rakennus on hyvin kaunis ja spessu postmoderni upeus, jonka vaaleanpunainen värimaailma jatkui Inan yllätykseksi ulkoa myös sisälle hotellihuoneen vessojen kaakeleihin. Oli sanomattakin selvää, että tästä Ina fiilasi! Ilta jatkui Gastropub Betonyssa, jossa laadukas juoma- ja ruokakulttuuri kohtaavat. Erityismaininnan sai talon tequila-mango-ananas-drinkki, joka oli kuulemma kärkiluokan laatua. Kippis Kouvolalle!

Hyvin levätyn yön ja kunnon aamiaisen jälkeen päivä lähti käyntiin Inan sanoin ”hervottomalla kirppiskierroksella”. Kouvolasta keskustan tuntumasta löytyy useampi kirppis: Centtilä, Goodwill, Pelastusarmeija ja Fida. Kestävä kehitys ja vastuulliset valinnat ovat Inalle tärkeinä. Vastuullisena kuluttajana hän suosii arjessaan paljon kierrätettyjä vaatteita ja esineitä suhtautuen ostosten tekoon enemmän aarteenetsintänä kuin shoppailuna. Mukaan tarttui hyvin erilaisia löytöjä matkaradiosta vintage-sateenvarjoon. Erityisen vaikutuksen häneen teki huonekaluihin ja sisustustavaraan keskittynyt Vintage Rosalita, jonka valikoima on harkitusti kuratoitu.

Päiväkävelyn lomassa lounaaksi maistui herkullinen aasialainen vegaaniannos Thairavintola Chon Thongissa, jonka à la carte -listalta löytyy useita vegeannosvaihtoehtoja. Kahvila Papulaarista löytyi puolestaan makean nälkään mässy, vegaaninen suklaajuustokakku. Inaa ja hänen kumppaniaan kiehtoo myös eri aikakausien arkkitehtuuri. Kouvolan yksi hienous on poikkeuksellinen arkkitehtuuri, joka pitää sisällään eri tyylisuuntauksia brutalismista postmodernismiin. Inan mielestä tätä kaikkea osaa arvostaa, kunhan vaan kohteita katsoo oikealla silmällä. Tästä löydät lisätietoa Kouvolan keskusta-alueen monipuolisesta arkkitehtuurista, johon voit helposti tutustua jalkaisin.

Seuraavana kohteena oli Kuusankosken Taideruukki, joka sijaitsee Kymijoen varrella vanhalla tehdasalueella, noin 6 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Kauniiden vanhojen tehdasrakennusten ympäröimässä Taideruukissa virtaa luovuus ja kulttuuri on monipuolisesti läsnä sen toimijoiden, tapahtumien ja näyttelyiden sekä puotien kautta. Alueen läheisyyteen noin 400 metrin päähän on mahdollista saapua keskustasta myös bussilla nro 7. Tutustu julkisen liikenteen aikatauluihin.

Taideruukin alue sijoittuu vanhaan kauniiseen tehdasmiljööseen, jonka yhtä rakennusta koristaa massiivinen, jäätävän kokoinen Anetta Lukjanovan ja Taneli Stenbergin tekemä muraali. Teoksessa näkyvät Kouvolan teollinen historia ja eri alueiden symbolit. Samalla alueella sijaitsee mm. Littlebit Design -korukauppa. Pieni pala Kouvolaa tarttui tällä kertaa mukaan paikallisen käsityön muodossa, kun Ina löysi kaupasta somat korvikset. Illalliseksi maittoi Kouvolan keskustassa sijaitsevan Bistro Goutun vegaaniset kasvistäytteiset tortellinit. Taideruukista löytyy myös ainutlaatuinen Pato Klubi, jossa Inalla tuli naurettua posket kipeäksi vielä illan päälle stand upia katsellen. Esiintymässä oli mm. ”kiroilevana rollaattorimummonakin” tunnettu häpeilemätön Anitta Ahonen.

Viikonlopun reissun kruunasi avanto ja aamusaunominen Tykkimäen saunalla sunnuntain ratoksi! Tykkimäen saunalta löytyi vielä sopivasti välipalaksi maukas vegehodari ja vihis ennen kotimatkaa. Kouvolan vegaaniruokavaihtoehdot yllättivät Inan ja hänen kumppaninsa positiivisesti. Lisäksi Ina kiitteli paikallisten ihmisten ystävällisyyttä. Hänelle tuli fiilis, että Kouvolassa on sen verran näkemistä ja tekemistä, ettei viikonloppu todellakaan riittänyt kaikkeen!

Tykkimäen saunalla

Majoitus pinkissä hotellissa.

Palaa sivun alkuun