kuva sillalta

Käyrälammen luonto lumoaa

Oletko jo tutustunut Käyrälammen uuteen ulkoilureittiin, joka kiertää koko Käyrälammen ympäri. Ulkoilureitti on kuljettavissa myös pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa.

Käyrälammen luonto lumoaa. Oletko jo tutustunut Käyrälammen uuteen ulkoilureittiin, joka kiertää koko Käyrälammen ympäri. Pääosin kivituhkapintaisista poluista, pitkospuista ja kevyen liikenteen väylistä koostuva reitti on kokonaisuudessaan noin kuusi kilometriä pitkä. Ulkoilureitti on kuljettavissa myös pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa. Reitillä on muutama jyrkempi osuus, joissa manuaalisen pyörätuolin käyttäjä saattaa tarvita avustajan.

Ulkoilureitti soveltuu niin kävelyyn kuin pyöräilyynkin. Reitin varrella on monimuotoista metsää, kauniita näkymiä Käyrälammelle sekä kaksi joen ylitystä. Lisäksi Käyrälammella on tarjolla monenlaisia palveluita.

Reitti kulkee uimarannalta lammen itäisen puolen metsässä ja Jyräänjoen rannalla noin kahden kilometrin pituisen matkan Paaskosken sillalle. Paaskoskelta reitti jatkuu katuverkostoa pitkin Käyräjoen sillalle lammen pohjoispuolella, mistä se palaa kevyen liikenteen väyliä pitkin Käyrälammen etelärannalle.

Paaskosken ja Käyrälammen välillä on kolme taukopaikkaa tulisijojen kera. Niistä kaksi ovat esteettömiä. Esteettömillä taukopaikoilla on tulisijan ja penkkien lisäksi myös pöytäryhmät. Myös uimarannan tuntumassa on grillausmahdollisuus. Lisäksi reitillä on useita penkeillä varustettuja levähdyspaikkoja.

Varaathan omat puut tai hiilet mukaan taukopaikoille ja kunnioitat luontoa jättämällä alueen puuston rauhaan. Huolehdithan myös roskat mukaasi. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Parhaiten reitille pääsee kävellen tai pyöräillen tai kesäsisin bussilla numero 12. Pysäköintipaikkoja löytyy Käyrälammen uimarannan ympäristöstä sekä Karimäentien pohjoispäädystä. Käyrälammen ulkoilueitti on merkitty oransseilla viittaopasteilla.

Palaa sivun alkuun