Pikavisiitti Kouvolassa

Aina ei ehdi varata koko viikonloppua lomaa varten, vaikka mieli tekisi. Onneksi Kouvolasta saa paljon irti jo muutamassa tunnissa.


Kuulemme usein kysyttävän, että mitä Kouvolassa voisi tehdä, kun on muutama tunti aikaa? Bussit ja junat tuovat jatkuvasti väkeä kaupunkiin, olemmehan risteyskohdassa.

Junantuomat ovat siinä mielessä todella onnellisessa asemassa, että joukkoliikenne pysähtyy aivan kaupungin keskustassa. Matkakeskukselta on lyhyt matka keskustan ravintoloihin ja kahviloihin, mutta myös muuta nähtävää on vain kävelymatkan päässä.

Vaikka et tällä kertaa ehdi viettää kuin muutaman tunnin Kouvolassa, niin älä turhaan murehdi. Tulet sitten ensi kerralla ajan kanssa, niin keksitään porukalla lisää nähtävää ja koettavaa.

Rautatiehistoriaa ja kiipeilyä

Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee idyllinen Museokortteli, entinen kuljettajien kauppalanosa. Voit vierailla pikku putiikeissa ja ihastella vanhan puutalokorttelin tunnelmaa. Muista myös myös vierailla Poikilo-museoissa. Poikilon lisäksi Museokorttelissa sijaitsee myös Koti- ja RadioMuseo.

Lasten ja lastenmielisten puolestaan kannattaa piipahtaa Kouvolan keskuspuiston Hampsta leikkipuistossa. Puistoa koristaa pirteä värimaailma, mikä kiinnittää aivan varmasti huomion jo kaukaa. Kävelykatu Manskilla puolestaan voit pysähtyä suihkulähteen äärelle nauttimaan jäätelöstä. Lapsiperheiden suosima liikennepuisto  avautuu taas kesäksi. Kouvolan keskustassa sijaitsevassa Jaakonpuistossa on lasten iloksi myös uusittu leikkipaikka. 

Kauppojen kautta luontoon

Jos et ole aivan jäniksen selässä, niin vain muutaman kilometrin päässä Kouvolan keskustasta sijaitsevassa Kauppakeskus Veturissa pääset shoppailemaan, herkuttelemaan tai vaikka rentoutumaan elokuvateatteriin.

Aivan Veturin kupeesta pääset seikkailemaan Niivermäen luonnonsuojelualueelle. Shoppailun ja kahvittelun jälkeen on hyvä rentoutua luonnossa lähellä kaupungin keskustaa.

Prisma-keskuksessa on avautunut lasten suursuosikki uusittu Actionpark.

Palaa sivun alkuun