Pyöräretket Kouvolassa

Kouvola kutsuu seikkailemaan! Paikalliset pyöräretket johdattavat mitä upeimpiin maisemiin, ja ne ovatkin paras väylä luonnosta nauttimiseen. Täältä löydät lisää tietoa aiheesta.

1) Kymijoen kaksi kaupunkia -pyöräilyreitti

Tee matkaa pyöräilemällä Kouvolasta Kotkaan Kymijoen vartta. Kymijoki virtaa maakunnan halki Kouvolasta Kotkaan ja edelleen viitenä jokihaarana mereen. Pyöräilemällä halki jokilaakson koet luonnon rauhaa ja historian pauhua. Tartu pyörää sarvista ja lähde matkaan, huomaamatta olet jo toisessa kaupungissa.

Lue lisää reitistä

2) Unohtumaton Kymijokilaakso- pyöräreitti

Kymenlaakson helmi, Kymijoki, joka virtaa ylväänä maakunnan hanki Kouvolasta Kotkaan ja edelleen viitenä jokihaarana mereen, on antoisimmillaan joelta käsin, mutta pyöräilemälläkin jokilaaksosta saa varsin edustavan otoksen. Hyppää siis pyörän selkään ja suuntaa Kymijoelle.

Lue lisää reitistä

3) South-East by Cycle -pyöräreitti

Kaakkois-Suomea halkova South-East by Cycle -pyöräilyreitti kutsuu sinut kokemaan Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kätkettyjä luontoaarteita ja rajaseudun mystiikkaa unohtamatta seudun rikasta kulttuurihistoriaa. Itäisen Suomenlahden, Etelä-Saimaan, Kymijoen ja itärajan tuntumassa mutkitteleva reilun 400 kilometrin pyöräilyreitti tarjoaa laatuaikaa pyöräilijöille aina nautiskelijasta seikkailijaan.

Lue lisää reitistä

4) Kymijokivarren maisemareitti

Mistä on Kymijokilaakson maisemareitti tehty? Kauniista ja viljavista pelloista, metsäisistä taipaleista, joen varren lumosta ja hyvän mielen retkeilystä. Siitä on Kymijokilaakson maisemareitti tehty.

Lue lisää reitistä

5) Kymijoen kulttuurikierros

Nauti Kymijokilaakson maalaismaisemista tutustuen upeaan Arboretum Mustilaan ja Ankkapurhan vanhan teollisuusmiljöön kulttuuripuistoon, jossa näkyy Alvar Aallon kädenjäljki.

Lue lisää reitistä

6) Kouvola – Mäntyharju retkipyöräilyreitti

Nauti upeista vesistö- ja kulttuurimaisemista. Poikkea ainutlaatuiseen Verlan maailmanperintökohteeseen ja Repoveden kansallispuistoon ja nauti reitin varren hyvistä palveluista.

Lue lisää reitistä

7) Kimolan kanavan kierros

Nauti Kymijoen, järvien ja Kimolan kanavan upeista vesistömaisemista. Tutustu Verlan upeaan maailmanperintökohteeseen ja rentoudu reitin varren kahviloissa.

Lue lisää reitistä

8) Alvar Aallon Kymenlaakso

Kymenlaaksossa on yksittäisenä maakuntana Suomessa eniten Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia. Jos Jyväskylää kutsutaan Aalto-pääkaupungiksi, voi Kymenlaaksoa hyvällä syyllä kutsua Aalto-maakunnaksi. Kymenlaaksossa on yhteensä kymmeniä Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia: pientaloja, asuintaloja ja asuinkerrostaloja sekä teollisuuden tuotantolaitoksia.

Lue lisää reitistä

9) Kymijokilaakson reitti, 71 km

Kymijokilaakson pyöräilyreitti on luonnonkaunis ja mutkittelee komean Kymijoen maisemissa Kotkasta Kouvolaan. Tutustu ja ihastu!

Lue lisää reitistä