Ainutlaatuinen Verla

Ainutlaatuinen UNESCOn maailmanperintökohde henkii 1900-luvun vaihteen tunnelmaa. Monipuolisessa kohteessa yhdistyvät kulttuuri, historia, arkkitehtuuri, aktiviteetit ja luonto.


Vuonna 1972 Verlan puuhiomosta ja paperitehtaasta muodostettiin Suomen ensimmäinen tehdasmuseo ja se on osa Verlan maailmanperintökohdetta.

Verlan maailmanperintökohde sijaitsee Verlan kylässä, 32 kilometrin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta. Verlaan pääsee omalla autolla tai taksilla Kouvolan juna-asemalta. Kesäisin Verlaan pääsee Kouvolasta linja-autolla.

Aukiolo

Aukioloajat vuonna 2024: Tehdasmuseo avoinna 2.5.-23.6. ti-su klo 11-16, 24.6.-15.8. joka päivä klo 10-18, 16.8.-29.9. ti-su klo 11-16. Päivän viimeinen opastus alkaa klo 16/18. Suomenkieliset opastukset alkavat tasatunnein, muut kielet sopimuksen mukaan. Juhannusaattona ja talvikaudella tehdasmuseo on suljettu.

 Unescon maailmanperintökohteessa kannattaa ehdottomasti vierailla tehdasmuseon aukioloaikojen ulkopuolellakin. Tekemistä ja nähtävää löytyy paljon. 

Verlan metsätietopolku sekä historiapolku ovat auki ympärivuotisesti veloituksetta. Lue Laura Häkkisen blogista vinkit.

Yksi Suomen seitsemästä ihmeestä

Martan matkassa blogi kertoo kesäretkestä Verlan Ruukkikylään ja museokierroksesta Pahvitehtaalla: Verla – yksi Suomen seitsemästä ihmeestä.

Lomalla Verlaan

Vietä loma Verlassa, majoitusvaihtoehtoja on työläismökeistä ekologisiin puumajoitteisiin.
Verlaan ja Repovedelle kulkee bussilla, katso aikataulut erikseen.

Palaa sivun alkuun