Repoveden kansallispuisto

Riippusillantie 55, 47910 Kouvola

Huom. Lapinsalmen silta Repoveden kansallispuistossa suljetaan toistaiseksi. 

Silta on ollut suljettuna tammikuun puolivälistä, sillä selvitysten perusteella kova tuuli saattaa aiheuttaa siltaan vaurioita eikä sillan turvallisuudesta voitu olla täysin varmoja. Arvioidun aikataulun mukaan silta saadaan avattua käyttöön elokuussa, mutta muutokset ovat yhä mahdollisia. Lapinsalmen ylitys tapahtuu Ketunlossilla.

Autolla Repovedelle saapuvien retkeilijöiden kannattaa lähteä kansallispuistoon esimerkiksi Tervajärven ja Saarijärven pysäköintialueilta.

Metsähallituksen tiedote asiasta.

Vaihtelevien ja jylhien maisemien ansiosta Repoveden kansallispuisto on yksi maan suosituimmista vaelluskohteista. Retkeilyreitit risteilevät korkeiden kallioiden, vesistöjen sekä korpi- ja rämesoiden pirstomassa luonnossa, josta osa on säilynyt koskemattomana.

Repoveden kansallispuiston maisemat muodostuvat laajoista asumattomista metsistä, jylhistä kalliojyrkänteistä sekä kymmenistä kirkkaista järvistä ja lammista. Tämä jylhän karu alue onkin jo pitkään kuulunut Etelä-Suomen suosituimpien retkeily-, seikkailu- ja kiipeilykohteiden joukkoon.

Vuonna 2012 Repovesi valittiin Suomen parhaaksi retkikohteeksi perhematkailu teemalla.

Voit ladata Repoveden kansallispuiston kartan ennen retkeäsi kansallispuistoon ja perille pääset kesäkaudella kätevästi bussilla ja junalla.

Poimintoja Repoveden kohteista:

Kulku kansallispuistoon Lapinsalmen (Riippusillantie), Tervajärven (Kivisilmäntie 720) ja Saarijärven (Kuismantie 990) sisääntulojen kautta.

Myös Ketunlossi on matkailijoiden käytössä jäiden tuloon asti. Ketunlossi on vetolossi, joka yhdistää Kapiaveden Määkijänniemen ja Lapinsalmen puoleiset rannat. Lossiin mahtuu enimmillään kymmenen henkilöä. Ketunlenkkiä pääset fiilistelemään virtuaalisesti myös Google mapsissa.

Olhavanvuori
Valkealan Olhavanvuoren kallioseinämät nousevat paikoin 40–50 metrin korkeuteen. Kalliokiipeilyn harrastajat kautta Suomen ovatkin valloittaneet Olhavanvuoren. Harrastajien mukaan Olhava on Suomen paras – kalliokiipeilyn mekka. Myös patikoiden merkittyä reittiä pääsee Olhavan laelle, josta avautuu näkymä koko erämaa-alueen ylitse.

Kansallispuiston yhteistyötahot  tarjoavat laadukkaita palveluita puistossa.

Sijainti ja liikenneyhteydet

Palaa sivun alkuun