Leirikoulu Kouvolassa

Koulussa on tunnetusti ihan hauskaa, mutta meillä Kouvolassa on vielä pikkuisen hauskempaa! Varsinkin kun kaupunkiin saapuu leirikoulu mielessä.


Nuorisokeskus Anjala on Suomen yhdeksäs virallinen nuorisokeskus ja se on perustettu vuonna 2000, eli Anjala on tarjonnut vaihtelua kouluarkeen reilusti yli 10 vuotta. Epävirallisena Suomen ennätyksenä mainittakoon, että vuonna 2016 Anjalassa järjestettiin 101 leirikoulua. Leirikouluja järjestetään ympäri vuoden ja ohjelmien järjestämisestä vastaavat alan rautaiset ammattilaiset. Leirikoulujen tavoitteena on tukea opetussuunnitelmaa ja ryhmien toimintaa, mutta aivan yhtä tärkeää on luoda hauska elämys koko porukalle!

Vaivattomasti leirikoulun penkille

Nuorisokeskus sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä, aivan Kymijoen varrella. Jokimaisemien ja kauniin luonnon lisäksi samassa pihapiirissä pääsee nauttimaan myös Ankkapurhan kulttuuripuistosta. Nuorisokeskus ja kulttuuripuisto eivät kuitenkaan ole piilossa syrjäkylillä, sillä alueen palvelut sijaitsevat vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Nuorisokeskusta ympäröivä luonto on erittäin hyvä konsti tuoda kouluvuoteen vaihtelua ja uutta positiivista energiaa.

Leirikoulun järjestäminen Anjalassa käy varsin vaivattomasti, sillä kaikki palvelut saat kätevästi saman katon alta. Leirikoululaiset ja valvojat voivat majoittua alueella, eikä ruokailujenkaan suhteen tule mitään ongelmaa. Järjestelyistä ei siis tarvitse ottaa stressiä, kun saman talon piiristä saat kätevästi kaiken tarvittavan.

Toki leirikoulun yhteyteen on hyvä saada jos jonkinlaista ohjelmaa ja sehän onnistuu! Anjalassa leirikoulun aikana voi esimerkiksi ratkoa Pehtoorin pulmia, seikkailla labyrintissä, treenata ilmaisutaitoja tai tutustua toiminnalliseen mobiilipeliin. Lisää ohjelmaideoita ja inspiraatiota voi etsiä Nuorisokeskus Anjalan esitteestä.

Myös valmistuneille

Jos olet päässyt jo valmistumaan koulunpenkiltä, niin huoli pois. Nuorisokeskuksen palvelutarjontaan kuuluvat myös erilaiset kokouspalvelut ja virkistyspäivät. Kokouksissa syntyy pelkästään hyviä päätöksiä, kun miljöö on näin inspiroiva.

Kokouspalveluiden lisäksi Nuorisokeskus Anjala tarjoaa myös majoituspalveluita. Majoitustilaa riittää 140 hengelle soluasunnoissa. Huoneistossa majoittuminen on varsin mukavaa vaihtelua hotellielämään, etenkin jos on pitkiä pätkiä reissun päällä. Kouvolan keskustaan ei ole matkaa kuin puolisen tuntia, eli pikaisella pyrähdyksellä pääset takaisin kaupungin ytimeen.

Turha sitä on enää vatvoa, ei muuta kuin leirikoulun penkille jatkamaan opintietä!

Palaa sivun alkuun