Perhe ostoksilla kauppakeskuksessa. Mies työntää lasta rattaissa ja nainen katselee virellä näyteikkunoita.

Makuja ja ostoksia

Kouvolaan kannattaa suunnata kahvin, lakritsin ja muiden herkkujen perässä.

Kahvimaistelulle!

Kahviputiikki Papulaarin tarina alkoi Kouvola-kahvista. Sitä myytiin kesätapahtumissa, kunnes perustettiin oma kahvila. Nykyään kahvit paahdetaan itse Paahtimo Papulaarissa, jossa paahtamista oli käynnistämässä baristamestari Jarno Peräkylä. Yksi Papulaarin kahviklassikoista on tumma Sysi-Kymi ja toinen on pehmeä Kouvola-kahvi.

KAPU Roasteryn paahtimo ja myymälä sijaitsevat Taideruukissa. Sen uusin tummapaahto on nimeltään KAPU Myrsky. Muita kahveja ovat vaalea keskipaahtoinen KAPU Sulo ja keskipaahtoinen KAPU Oiva sekä KAPU Rauha ja KAPU Lempi. Paahtimolla järjestetään yrityksille tai yksityishenkilöille cupping-tilaisuuksia. Se on kuin wine tasting, mutta siinä syvennytään kahvin makuihin. Cuppingissa kerrotaan kahvin matkasta kahviviljelmiltä kuppiin saakka ja maistellaan 6–7 erilaista kahvia. Kapu Roasteryn Henri Leskinen suosittelee cupping-tilaisuuksia.

Viinille Mustilaan

Kartanon Vaalea, Punapaula, Päivänsäde ja Karvajalka. Siinä muutamia vaihtoehtoja Mustila Viinin Viinituvan viini- ja liköörimaistiaisilla. Naapurista Viinipuodista voi hankkia lähiseudulla kasvaneista marjoista tehtyjen viinien lisäksi limonaadeja, hilloja ja hyytelöitä. Vuoden 2023 tilaviinikipailussa Koppelon Kujerrus voitti seurusteluviinisarjan. Mustan Everstin Kosto -viini on yksi Mustilan Viinin kestosuosikeista, mustilaviini.fi

Kuusankosken keraamikko

Keraamikko Anu Pentikin isä oli Kymi-yhtiöllä töissä ja toi perjantaisin työsuhde-etuna paperirullan kotiin, jonka tyttö piirtelin täyteen kuviaan. Taiteilijan tarina alkoi Kuusankoskelta, ja sinne Posiolle asuttunut taiteilija halusi myös tehtaanmyymälän. Pentik Outlet toimii matkailijoille suunnatussa Kymen Paviljongissa, joka avautui vuonna 1990 nelostien ja kuutostien leikkauskohtaan Kymijoen läheisyyteen. Lisätietoa, kymenpaviljonki.fi

Palviuunin herkkuja

Palviliha Oy:n uudistunut tehtaanmyymälä sijaitsee Korian sydämessä. Vuonna 1975 perustetun jalostamon ensimmäisiä tuotteita olivat Perinteinen Palvikinkku, Palvikylki ja Palviselkä. Ne valmistetaan yhä samalla menetelmällä kuin ennenkin, leppähaloilla palviuunissa kypsentäen. Vuosien saatossa tuoteperhe on kasvanut, ja Palvilihalta saa myös erikoismakkaroita, leikkeleitä ja kausituotteita. Pääartikkeli on edelleen Perinteinen aito palvikinkku. Lisätietoa, palviliha.fi

Edullisia ostoksia

Kouvolan keskustassa löytöjä voi tehdä Pelastusarmeijan ja Fifan kirpputoreilta. 200 myyntipöydän Perhekirpputori Centtilä Kellomäessä on yksi kaupungin suurimmista kirppareista. Sen lähellä on kierrätysmyymälä Goodwill, josta saa kaikkea kodinkoneista ja sisustuksesta vaatteisiin.

Kuusankoskella toimii Kuusaan Kirppis, Myllykoskella on vierekkäin Lähetyskirpputori ja Finntori. Rönsyilevässä ja yllätyksellisessä Valkealan sisätorissa on myyntipöytien lisäksi tarjolla kaikkea mahdollista, jopa lounasta. Elimäen keskustassa on Ullan kirppis ja Lähetyskirpputori, joka on auki tapahtumien yhteydessä. Kouvolan uusin kirpparitulokas on Katajaharjussa sijaitseva Ihana kirppis.

Lakritsin pääkaupunki

Kouvolan Lakritsin lakutehtailija Timo Nisula on julistanut Kouvolan maailman lakritsipääkaupungiksi. Tehtaan lakritsia saa kaikkialta Kouvolasta ja monesta paikasta Suomesta. Viedäänpä sitä myös Ruotsiin, Tanskaan, Saksaan ja Kanadaan.

Lakupääkaupungissa lakritsituotteita valmistaa myös Lakumesta. Myös sen lakritsit ovat tuttuja lakritsinystäville ympäri maan.

Kouvolan Lakritsin tehtaanmyymälä, Salpausselänkatu 57. Lakumestan tehtaanmyymälä, Hemmintie 3.

Polven Juustola Sippolassa valmistaa leipäjuustoa, pitojuustoa, kermaista talonpoikaisjuustoa ja emmentaleja.

Herkkuja leipomomyymälästä

Herkullisia ruislimppuja kaipaava suuntaa Korian Leipomon tai Risto Peltolan Leipomon leipomomyymälään tai Tuomon Luomun myymälään Cafe Ruukittareen. Leipomojätti Vaasan myy tuotteitaan omassa Vaasan-myymälässä. Monenlaisia herkkuja tekevällä Leipomo Koppasella on myymälä leipomon yhteydessä ja keskustassa. Kymen Wienerin kakkuja ja leivoksia saa sen omasta kahvilasta ja lounaspaikasta.

Korian Leipomo, Leipurimestarintie 2. Risto Peltolan Leipomo, Alakyläntie 11. Leipomo Koppanen, Kouvolankatu 24 ja Teollisuustie 10. Tuomon Luomu, Kyminväylä 2. Vaasan-myymälä, Katajaharjunkaari 3. Kymen Wiener, Laturinkatu 2.

Novitan tehtaanmyymälä Korian ABC-asemalla on neulojien lankataivas, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman villalankoja ja neulontavälineitä.

Palaa sivun alkuun