Teatteriin, konserttiin vai näyttelyyn?

Viihdyttäisiinkö tällä viikolla teatterissa, konsertissa, vai näyttelyssä? Vai kenties kaikissa kolmessa?


Kouvola on tullut monelle tutuksi luonnostaan ja intohimoisesta penkkiurheilukulttuurista, mutta Kouvolassa on reilusti nähtävää ja koettavaa myös perinteisen kulttuurin ystäville. Paikalliset ja matkailijat nauravat, laulavat ja liikuttuvat tasokkaan teatterin, musiikin ja museoiden parissa.

Aivan kaupungin keskustassa sijaitseva Kouvolan Teatteri tarjoilee näyttämöviihdettä niin aikuisille kuin lapsille. Teatterin ohjelmistosta löydät usein koko perheelle soveltuvien ohjelmien lisäksi myös musikaaleja, komediaa ja draamaa. Kevään ohjelmistossa Myrskyluodon Maija, Pintaremontti, Pudotuspeli ja Kolme iloista rosvoa.
Lasten teatteritapahtuma Kuulas järjestetään 11.-13.3.23
 

Kahden kaupungin orkesteri

Kymi Sinfonietta on Kouvolan ja Kotkan yhteinen orkesteri, joka konsertoi molemmissa kaupungeissa.Kymi Sinfonietta on musiikin pieni jättiläinen. Kouvolan konsertit järjestetään yleensä Kuusankoskitalolla. 

Museoon mars!

Poikilo-museot on yhtä kuin Taidemuseo Poikilo ja kaupunginmuseo. Kaksi museota kätevästi saman katon alla Kouvolatalossa. Poikilon vaihtuvissa näyttelyissä voit tutustua ajatuksia herättävään moderniin taiteeseen, mutta myös mielenkiintoiseen paikallishistoriaan.

Koko Kouvolan Teatteri -näyttely esittelee Kouvolan Teatterin historiaa ja teatterin tekijöitä vuosien varrelta nykypäivään asti. Museossa kävijät pääsevät kurkistamaan kulissien takaiseen maailman, johon teatterikatsojat eivät tavallisesti pääse.
Kouvolatalo ja museot sijaitsevat Kaunisnurmella, joten voit nauttia myös Kouvolan Museokorttelin historiallisesta miljööstä.

Pienoisrautatiemuseo Semaforo-trenoramassa voi ihastella pienoisjunien etenemistä idyllisessä maisemassa. 

Ankkapurhan kulttuuripuiston kulmilla voit ottaa tuntumaa Alvar Aallon Kouvolaan suunnittelemaan asuinalueeseen.

Tehtaassa kukkii kulttuuri

Kuusankoskella vanhaan tehdasmiljööseen syntynyt Taideruukki on erilaisten luovien alojen toimijoiden koti. Pienien puotien ja käsitöiden lisäksi tehtaan sopukoissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja konsertteja, Pato Klubin tunnelma  täytyy itse kokeaSaman katon alta löydät myös viihtyisän kahvilan monine herkkuineen.

Kulttuuritalojen tarjontaa

Kymijoen rannalla Kouvolan Kuusankoskella sijaitseva Kuusankoskitalo tarjoaa monipuoliset tilat seminaareille, messuille, kokouksille ja kulttuurielämyksille. Kuusaasali on tunnettu hyvästä akustiikasta ja se on kaupungin suurin konserttisali. Tutustu konserttitarjontaan.

Lisää tapahtumia.

Palaa sivun alkuun