Energiatehokasta ja ympäristöystävällistä shoppailua Veturissa

Kaakkois-Suomen suurimman kauppakeskuksen, Veturin, katolle valmistui elokuussa 2018 Suomen suurimpiin lukeutuva aurinkovoimala. Voimala tuottaa sähköä kauppakeskuksessa sijaitsevalle K-Citymarketille kattaen noin 10-15% kaupan vuosikulutuksesta. Aurinkoisena päivänä aurinkoenergialla voidaan kattaa jopa 60% ruokakaupan sen hetkisestä kulutuksesta.


Vuonna 2012 avattu Veturi on rakennettu alkujaankin kestävän kehityksen periaatteita noudattaen ja sekä energiatehokkuus että ympäristöystävällisyys näkyvät monissa käytännön asioissa. Esimerkiksi kauppakeskus lämpenee ja viilenee geoenergialla, kierrättäminen on tehty helpoksi, valaistus on toteutettu LED-valoin ja siivous suoritetaan ekologisesti.

Kauppakeskus Veturista löytyy K-Lataus –asema sähköautoille ja valtavan parkkipaikan lisäksi myös polkupyörille on runsaasti telineitä. Kauppakeskus on mukana Kouvolan kaupunkipyöräjärjestelmässä, ja Veturista löytyy kaksi kaupunkipyöräasemaa.

Nämä ovat vain osa merkittävää kokonaisuutta, joilla Veturi on saavuttanut arvostetun, kahden Excellent-tason sertifioinnin BREEAM-ympäristöluokituksessa. Kiinteistön BREEAM Excellent-luokitustason saavuttaminen ja ylläpitäminen vaativat merkittävää panostusta kiinteistön teknisten ominaisuuksien ja järjestelmien kehittämiseen.

BREEAM In-Use -sertifiointi on maailmanlaajuisesti käytetyin kiinteistön ympäristötehokkuutta yhtenäisellä tavalla arvioiva järjestelmä. Ympäristöluokituksia jaetaan kahdessa eri osiossa, joista toinen kuvaa kiinteistön ominaisuuksia ja toinen tapaa, jolla kiinteistöä hoidetaan.

Palaa sivun alkuun