Tutustu Käyrälampeen pyöräillen – Kymijoen kaksi kaupunkia -pyöräilyreitti

Tee matkaa pyöräilemällä Kouvolasta Kotkaan Kymijoen vartta. Kymijoki virtaa maakunnan halki Kouvolasta Kotkaan ja edelleen viitenä jokihaarana mereen. Pyöräilemällä halki jokilaakson koet luonnon rauhaa ja historian pauhua. Tartu pyörää sarvista ja lähde matkaan, huomaamatta olet jo toisessa kaupungissa.

Kymijoen kaksi kaupunkia -pyöräilyreitti alkaa Kouvolan rautatieasemalta ja suuntaa sieltä etelään jokivartta seuraillen. Matkan varrella historia huokuu, kosket kuohuu ja mieli sekä keho rentoutuu.

Kouvolasta Kotkaan poljetaan keskimäärin kahdessa päivässä. Kotkaan saavuttaessa pyöräilijällä on mahdollisuus palata takaisin Kouvolaan samaa reittiä pitkin tai vaihtoehtoisesti paikallisjunan kyydillä. Mutta jos intoa riittää ja polkeminen ei tunnu pohkeissa, voit jatkaa reittiä Kymijoen läntisemmän haaran (Hirvikoskenhaara) kautta tutustuen patruunasukupolvien luomaan kahteen ruukkimiljööseen. Reitti päättyy Kouvolaan. Reitillä kohtaat nykyajan ja menneisyyden. Tämä reittiosuus tarjoaa viehättävän kokonaisuuden jokilaakson teollisuushistoriaa, kauniita viljavainioita ja luontoa. Tämän osuuden kesto on 2-3 päivää. 

Palvelut pyöräilijöille

Käyrälampi tarjoaa monipuolisia palveluita, jotka tekevät pyöräilijöiden vierailusta mukavan ja vaivattoman.

Lammenranta Kitchen & Bar: Tykkimäki Resortin Lammenranta Kitchen & Bar -ravintola on täydellinen paikka tankata energiaa herkullisilla aterioilla. Ravintola tarjoaa monipuolisen menun, joka miellyttää jokaista makua.

Tykkimäki Resort: Alueella voit myös majoittua Tykkimäki Resortin mukavissa mökeissä tai telttapaikoilla, mikäli haluat pidentää vierailuasi ja tutustua Käyrälammen ympäristöön paremmin.

Tykkimäen Sauna: Käyrälammella sijaitseva Tykkimäen Sauna tarjoaa täydellisen mahdollisuuden rentoutua pyöräilypäivän päätteeksi saunoen ja uiden. Tykkimäen Sauna järjestää myös aktiivisesti omia tapahtumia, kuten saunajoogaa ja hyvinvointiworkshopeja, jotka auttavat palautumaan aktiivisen päivän jälkeen. Täällä voit myös nauttia virvokkeita sekä herkullista ruokaa.

Käyrälammen alue

Käyrälampi on kuin luotu rentouttavalle tauolle pyöräilyn lomassa. Alueen virkistävä vesi ja kauniit rantamaisemat houkuttelevat uimareita ja auringonpalvojia, mutta se tarjoaa myös paljon muuta. Käyrälampi on matkalla kohti entistä upeampaa virkistyskeidasta. Kouvolan kaupunki investoi alueen kehittämiseen ja uimaranta-alue valmistuu 10.6.2024 mennessä. Vaikka rakennustyöt jatkuvat loppusyksyyn 2024 asti, voit silti nauttia Käyrälammen monipuolisista maisemista ja palveluista.

Virkistysalue ja uimaranta: Käyrälammen hiekkaranta on täydellinen paikka vilvoitella kesäpäivänä. Pyöräilyn jälkeen voit pulahtaa viilentävään veteen ja nauttia auringosta rannan mukavilla alueilla.

Luontopolut ja patikointi: Jos haluat venytellä jalkojasi pyöräilyn jälkeen, alueen metsät ja polut tarjoavat loistavat mahdollisuudet lyhyille kävelyretkille.

Nuotiopaikat ja piknik: Jyräänjoen varrella kulkeva esteetön retkeilyreitti ja sen kolme nuotiopaikkaa tarjoavat ihanteelliset puitteet tauolle. Voit paistaa makkaraa ja ihailla virtaavaa vettä samalla kun nautit eväistäsi.

Lähde pyöräilyseikkailulle ja koe Kymenlaakso pyörän selästä!

Katso alta reitin tarkempi kartta ja suunnittele seuraava pyöräretkesi Käyrälammen upeissa maisemissa.

Palaa sivun alkuun