Kansainvälinen Kouvola

Lukiolaiset Sara Timonen ja Helmi Toropainen tutkivat Kouvolaa matkailun kannalta ja yllättyivät kotikaupunkinsa kansainvälisyydestä.


Afrikaans, khmer, oromo, kikongo, lätti, nepali, urdu, gujarati, mongoli. Kouvolassa puhutaan lähes sataa eri kieltä ja osa niistä on aika eksoottisia.

Kouvolan Yhteislyseon ekaluokkalaiset Helmi Toropainen ja Sara Timonen tutkivat teemaviikolla Kouvolan matkailua ja huomasivat asuvansa kaupungissa, jossa on ihmisiä hyvin monesta eri kansallisuudesta.

”Täällä on myös paljon kansainvälisiä ravintoloita ja eri maanosien ruokakulttuuri on hyvin edustettuna”, Toropainen tuumaa.

Monenlaisia makuja

Kouvolasta löytyy myös nepalilainen, thaimaalainen, japanilainen, meksikolainen, pohjoisamerikkalainen ja intialainen keittiö. Ranskalaisuutta edustaa muutama bistro, Italiaa pizzeriat.

”Veganismi on kasvava trendi”, Toropainen sanoo. ”Esimerkiksi Mimosan Aito ja Amarillo tarjoavat vegaanisia annoksia. Kahviloista Picnic, Coffee House, Papulaari ja Naapantuura ovat vegaaniystävällisiä.”

Timonen ja Toropainen harrastavat partiota Kouvolan tyttöpartiossa. Jos heille tulisi ulkomaalaisia vieraita, he veisivät nämä KPL:n kotipeliin ja retkelle Repovedelle.

”Kulkisimme oman reitin, emme valmista Ketunlenkkiä. Olhavanvuori kuuluisi kohteisiin. Patikoimisen lisäksi kansallispuistossa kannattaa liikkua myös kanooteilla”, Timonen sanoo.

Kieliversioita

Ulkomaalaisia patikoijia helpottaa, että Repoveden ulkoilureiteillä opasteet ovat useilla kielillä.

Kouvolan matkaesitteitä ja karttoja on saatavilla englanniksi, venäjäksi ja saksaksi esimerkiksi rautatieasemalla ja kauppakeskus Veturissa.”

Monikulttuurista väriä kaupunkiin tuovat ranskalais-italialaiset markkinat kesäisin, moniulttuurikeskus Saaga sekä Kuusankoskella toimiva kansainvälinen klubi Moikka.

Timosen ja Toropaisen mukaan Kouvolan laajoja etnisiä palveluja voisi  käyttää enemmän Kouvolan matkailumainonnassa.

”Kouvolan ei tarvitse voittaa Helsinkiä palveluiden monipuolisuudessa, mutta kaupunkia voisi markkinoida uutena vaihtoehtona matkailijoille, jotka etsivät kansainvälisiä kokemuksia.”

Kouvolalaisen silmin

VisitKouvola esittelee artikkelisarjassaan Kouvolaa paikallisten silmin, alta näet muut ”live like a local” -sarjamme jutut:

Rouheutta ja rosoisuutta

Kotipaikka koriskaupungista

Luonnonkaunis Valkeala

Palaa sivun alkuun