Koe ilo – Poikilo

”Yllättää. Saa ajattelemaan. Paikka rauhoittua. Ilon ja hymyn paikka!”  


Kymenlaakson ainoa taidemuseo

Kävelymatkan päässä keskustasta, kauniin Museokorttelin laidalla on jotain poikkeuksellista. Siellä sijaitsee Kouvolan taidemuseo Poikilo, Kymenlaakson ainoa taidemuseo. Ihmisen ja taiteen kohtauspaikka, tila, joka jättää jäljen ja tunteen. Pohdittavaa, kuten taiteen kuuluukin.

Samaan retkeen taidetta ja arkkitehtuuria

Erkki Valovirran 1980-luvulla suunnittelema Kouvolatalo on yksi postmodernin arkkitehtuurin helmistä Suomessa. Taidemuseon kirkkomaiseen, juhlalliseen sisätilaan korkeine pilareineen on helppo ihastua. Tunnelmallisessa tilassa voi hellittää hetkeksi, hengähtää hiljaisuuteen.

Näyttelyt vaihtuvat taidemuseossa kolmesti vuodessa. Museossa on myös Kouvolan kuvataiteilijoiden Kouta-galleria, jolla on oma näyttelyohjelmansa. Pienessä vapaasti vuokrattavassa Poikilo-galleriassakin on esillä joka kuukausi uusi näyttely.

Viivy hetki pidempään

Poikilon museokaupasta voi ostaa paikallisia käsityö- ja designtuotteita sekä kirjoja taiteesta ja kulttuurihistoriasta. Huoahtaa voi hetken myös Sävel Bistrossa kahvikupin ääressä. Paikallishistoriasta kiinnostuneet voivat piipahtaa myös kaupunginmuseo Poikilossa saman katon alla. Museoihin voi halutessaan ostaa yhteislipun, tai niihin voi tutustua Museokortilla.

Kouvolan taidemuseo Poikilo

Palaa sivun alkuun