Mielakka – laskettelua melkein keskustassa

Kouvolan oma Mielakan rinnekeskus kohoaa keskustan tuntumassa – tässä Roope Tonterin kotirinteessä pääsee niin pulkkamäkeen kuin kunnon lasketteluvauhtiinkin.


Rinteitä kaiken tasoisille laskettelijoille

Rinteitä Mielakassa on kaiken tasoisille laskettelijoille. Aloittelija voi kokeilla ilmaista Harjoitusrinnettä naruhisseineen ja siirtyä siitä jyrkemmille reiteille. Vauhdin makuun pääsee loivassa Turistirinteessä ja Pohjoisrinteessä, joka on rinteistä pisin ja suosituin. Kokeneille laskijoille haasteita antavat Perherinne ja Kisarinne. Lastenmaassa vauhtiin pääsee myös pulkalla tai renkaalla.

Huippujen kotimäki

Mielakan Pohjoisrinteessä on hyppyrialue SnowPark sekä reilejä ja obstaakkeleja vilisevä Street. Lisukkeena on vielä BigAir. Jatkuvasti uudistuva Street on kerännyt alan harrastajilta kiitosta. Lisäksi Turistirinteen puolella on perheen pienimmille ja hyppyjen vasta-alkajille suunnattu Miniparkki.

Ja kun mainitsimme, että Mielekan rinteissä on tekemistä kaiken tasoisille harrastajille, tarkoitimme tosiaan sitä: Mielakka on nimittäin BigAirin ja Slopestylen maailmanmestarin Roope Tonterin kotirinne. Suomessa ollessaan Tonteri käy treenaamassa Mielakassa, ja hänen vanavedessään Kouvolasta on kasvamassa uusia lumilautailun ja freestylen huippuja. Myös useita aikuisten Suomen mestaruuksia syöksylaskussa, suurpujottelussa sekä supersuurpujottelussa saavuttanut Nina Halme on Mielakan kasvatti.

Tuubimäkeä, murtsikkaa ja alamäkiajoa

Mielakan pysäköintipaikalta lähtee rinnettä kiertävä valaistu hiihtolatu, josta haarautuu latuja muualle Kouvolan latuverkostoon. Rinnekeskus vuokraa huipputason välineitä niin perinteiseen- kuin luisteluhiihtoon. Laduille mielivän ei tarvitse tuoda paikalle kuin itsensä ja karpaasin sisu.

Ja jos laskettelu ja hiihto eivät maita, niin Mielakassa on myös Lastenmaa. Siihen kuuluu pulkkamäki ja tuubirinne, jota voi liukua Rinnekeskuksen vuokraamilla renkailla. Pulkkailijat pääsevät ylös Lastenmaan mattohissillä. Mielakan kodassa ja kahdessa laavussa voi käristää omat nuotiomakkarat.

Tervetuloa laskettelemaan Kouvolan talveen!
 

Palaa sivun alkuun