Miksi syyslomalle Kouvolaan?

Kansallispuistosta keilaukseen, konsertista kartingiin, teatterista taidenäyttelyyn, saunasta seinäkiipeilyyn: Kouvolassa viihdyt niin itseksesi, kaveriporukalla kuin koko perheenkin kanssa myös syksyllä. Tule kokemaan ainutlaatuinen ruskan kaunistama luonto ja nauttimaan kulttuurista, hyvästä ruoasta, jännittävistä aktiviteeteista sekä rentoutumismahdollisuuksista. Lue viisi syytä, miksi syyslomalla kannattaa suunnata juuri Kouvolaan!


1. Saapumisen ja liikkumisen helppous

Kaikki tiet vievät Kouvolaan, joten kaupunki on mainio matkakohde niin julkisilla matkustaville kuin autoilijallekin. Kouvola on rautatieverkoston ja liikennereitistön eteläinen keskus, joten tänne pääsee helposti junalla tai bussilla mistä päin Suomea tahansa. Autoilijalle taas on runsaasti parkkitilaa, olitpa keskustassa tai taajamia tutkimassa. Lisäksi Kouvola tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia myös apuvälineiden avulla liikkuville sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Kouvola on kaikille, jokaisena vuodenaikana!

2. Monipuoliset majoitus- ja ruokailumahdollisuudet

Majoitus onnistuu helposti rautatieasemaa vastapäätä sijaitsevassa modernissa hotelli Scandicissa tai pienen kävelymatkan päässä legendaarisessa vaaleanpunaisessa maamerkissä, hotelli Vaakunassa. Luksusmökkielämää löytyy myös läheltä – Käyrälammen rannalla korkeatasoinen majoituskohde Tykkimäki Resort tarjoaa niin pienempiä mökkejä, glamping-tason huviloita kuin leirintäpaikkojakin. Vai kiinnostaako mökkielämä enemmänkin? Katso monipuolinen majoitusvalikoima tästä.

Kun nälkä tai jano yllättää, herkutella voi paikallisella grilliruoalla, Suomen parhaalla lounaalla tai hienommalla illallisella – ja Kouvolan lakritsilla tietysti. Kahvitella kannattaa vaikkapa Kouvola-kahvia tarjoilevassa Papulaarissa, ja illlalla sopii suunnistaa irkkupubiin, karaokeen tai trendikkääseen yökerhoon. Valitse omat suosikkisi paikallisista mauista kansainvälisiin ruokakulttuureihin ja erilaisiin kahvittelu- ja bilehetkiin.

3. Luonto lähellä

Repoveden kansallispuisto on ehdoton matkailukohde ympäri vuoden, ja sinne pääsee kätevästi myös julkisilla. Neljän kilometrin pituinen Ketunlenkki riippusiltoineen on kokemus niin lapsille kuin aikuisillekin, ja käsikäyttöisellä Ketunlossilla Kapiaveden ylitse matkustaminen tuo lisäjännitystä retkeen. Toki reittejä löytyy myös kiipeilijöille ja pidemmän matkan konkareillekin: tutustu Repoveden reitteihin, ja valitse haastavuudeltaan itsellesi sopiva!

Lisäksi luonto on lähellä myös keskustaa – Kouvolasta löytyy 15 ylläpidettyä luontopolkua ja -reittiä, joista osa on esteettömiä ja osa myös kätevästi saavutettavissa julkisilla keskustasta. Matkailijan kannattaakin katsastaa muun muassa keskustaa lähellä sijaitseva kaunis Kalalammen reitti, kauppakeskus Veturin kulmalta lähtevä, moninaisesti eri kasvistoa esittelevä Niivermäen luontopolku, uusi esteetön Käyrälammen reitti sekä upea historiallinen Kymijoen luontopolku.

4. Kulttuuria kaikille

Kouvolan syksyn kulttuurielämä on vilkasta, ja taidetta on tarjolla jokaiseen makuun.

Kouvolan teatterin tämän syksyn teatterihitti on räväyttävä Broadway-musikaali Cabaret, joka sijoittuu 1930-luvun Berliiniin ja KitKat-klubille. Draamaan suurella lavalla voi eläytyä Ei kertonut katuvansa -näytelmässä, joka heijastaa sodan jälkeisiä tunteita, ja komiikkaa tarjoilee lystikäs parisuhdefarssi Älä pukeudu päivälliselle. Älä myöskään unohda keikka- ja komediaklubeja tai vierailevia tähtiä!

Jos taas mieli tekee konserttiin, Kymi Sinfonietta tarjoilee klassisempaa huippuohjelmistoa syksyyn, ja rustiikkisen tunnelmallisen Kuusankosken Taideruukissa sijaitsevien Pato Klubin ja Pato Areenan suositut stand-up- ja keikkaillat ovat jälleen täydessä käynnissä. Myös Kouvolan kulttuuritalojen ohjelma on runsas. Kouvolan taidemuseo Poikilossa taas on uusimpana tärppinä näytteillä syksyllä avautunut kiehtova Flora Favola, joka rinnastaa kahden kukka-aiheistaan tunnetun taiteilijan teokset.

5. Aktiviteetteja ja rentoutumista joka säällä

Kouvolassa ei tule pulaa aktiviteeteista – sadesäälläkään. Kouvola Karting Centerissä vauhdista pitävät voivat kisailla itseään, kelloa ja toisiaan vastaan mikroautoilla. Kouvolan vuorimaisemien lisäksi korkeammalle voi kurkottaa myös keskustassa kauppakeskus Valtarissa  K7-seinäkiipeilyhallissa, ja huimaa jännitystä porukalla päivään saa niin ikään pakohuoneessa tai vaikkapa Elämysbunkkerin paintball-matseissa ja formulasimulaattorissa. Entäpä retropelit? Hopeakuula Arcade tarjoaa laajan valikoiman nostalgisia flippereitä aina 70-luvulta lähtien. Mukavaa ajanvietettä tarjoaa myös keskustassa sijaitseva Happy Bowling -keilahalli, jonka radat muuntuvat illalla hohtokeilailukokemukseksi musiikin rytmeissä. Shoppailemaan ja muuten vaan viettämään aikaa pääsee Kaakkois-Suomen vetovoimaisimmassa kauppakeskuksessa Veturissa, jossa sijaitsee myös elokuvateatteri Kino 123.

Joka tapauksessa niin rennon kuin vilkkaankin päivän kruunaa luonnollisesti lämmin sauna, pulahdus järveen ja rentoutuminen järviterassilla Tykkimäen saunalla uusitun Käyrälammen maisemissa.

Tervetuloa syksyiseen Kouvolaan – tekemistä ja kokemista kaikille, satoi tai paistoi.

Palaa sivun alkuun