Myllykoski

Myllykoski on vehreä taajama Kymijoen rannalla. Etenkin Koivusaari on monelle paikalliselle ja vierailijalle tuttu vapaa-ajanviettopaikka. Koivusaari on taannoin valittu nettiäänestyksessä yhdeksi Suomen kauneimmista puistoista. Koivusaaren puisto sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kymijoen rannalla, lähellä Myllykosken taajamaa. Laajat hoidetut nurmikkoalueet polkuineen tarjoavat tilaa ulkoiluun ja oleiluun. Koivusaarelle leimaa antaa karppilampi ja puurivistöt sen rannalla. Alueella on myös uudistettu maauimala, uimaranta ja frisbeegolfrata. Kesäisin voit päästä näkemään myös kesäteatteriesityksiä tai seuraamaan kalakilpailuja.

Saviniemen jalkapallostadion avattiin vuonna 1995. Stadion toimii MyPan kotikenttänä. Myllykosken vesistökeskukselta pääsee muun muassa avantoon tai vuokraamaan kajakkeja. Paikkaa huoltaa ja hoitaa Myllykosken Latu. Ummeljoen puolella pääsee mäkihyppäämään. Rajakallion hyppyrimäet ovat neljän hyppyrimäen muodostama mäkihypyn suorituspaikka.

Keltakankaan taajama liittyy Myllykosken taajamaan sen kaakkoispuolella valtatie 15:n tuntumassa. Jos olet pysähtynyt Anjalankosken ABC huoltoasemalla, olet jo ollut Keltakankaalla. Keltakankaalla asuu yli 600 asukasta luonnonläheisillä asuinalueilla ja siellä on myös terveysasema. Uusi elinkeinotoiminta on viime vuosina keskittynyt Keltakankaalle Ekoparkin teollisuusalueelle – alueella sijaitsee koko Kymenlaakson kattava jätekeskus.

Myllykoskelta löytyy myös:

– Ummeljoelta löytyy yksityinen lentokenttä.

– Myllykosken kirkko, jonka tornin korkeus on 45 metriä.

– Ummeljoen takamaalla sijaitsee Wrede-suvulle kuuluva Rabbelugnin kartano.