Rantalomalle Kouvolaan!

Ilta-Sanomat kertoivat Kouvolan olevan Suomen helteisin kaupunki ainakin näin 2000-luvulla. Kun siihen lisätään melkein 500 järveämme, on Kouvola kuin luotu rantalomailuun.


Kouvolasta löydät useita yleisiä uimapaikkoja, mutta tässä ovat suosituksemme ensikertaa Kouvolassa lomaileville. Kun uitat varpaita vuoroin hiekassa ja vedessä, niin ei pääse helle liiaksi painamaan niskassa.

Käyrälammen uimaranta 

Käyrälammen ranta on sopiva matkaajalle, joka kaipaa rantalomaansa aktiviteetteja ja toivoo löytävänsä kaiken näppärästi rannan läheisyydestä. Rannalla on ravintola, vesipuisto ja vaikka mitä muuta. Joko olet kokeillut rantalentopalloaTykkimäki Resortin ansiosta koko rannan kokemiselle voi varata pari päivää.

Suositulta uimarannalta löytyvät myös uimarannan perustarpeet. Vessoihin on panostettu hieman enemmän, sillä perinteisten huussien sijaan rannalta löytyvät vesivessat. Vaatteiden vaihtokin onnistuu rauhassa siistissä pukukopissa ja rannan valvontakin on hoidossa.
Käyrälammella sijaitsee myös useita palveluja tarjoava Tykkimäen sauna.

Valkealan hiekkasärkät

Särkkien uimaranta on hieman rauhallisempi, kuin Käyrälampi. Ranta sopii hyvin lapsiperheille, sillä se on matala. Vaikka ranta sijaitsee hieman syrjemmässä, pääsee autolla melkein rantaan asti ja rannalta löytyvät myös pukukoppi ja huussi.

Vennan uimaranta

Vennan uimaranta löytyy Utista, joten se on hyvä paikka pysähtyä esimerkiksi varuskunnassa vieraillessaan. Vennasta löytyy myös vessa ja kaksi pukukoppia. Ranta sijaitsee alle neljän kilometrin päässä Utin ABC:lta, joten lounasta ja rantaevästä löytyy läheltä.

Koivusaaren uimaranta ja maauimala

Onhan Kouvolassa myös oma uniikki maauimalansa, jossa on kolme eri syvyistä allasta. Särkkien tapaan myös Koivusaaresta löytyvät vessat ja pukukopit, joten eväät mukaan, niin rannalla voi kuluttaa vaikka koko päivän. Koivusaaren alueelta löytyy myös frisbeegolf-rata, joten matkalla voi käydä myös heittelemässä kiekkoa.

Helteistä huolimatta Kouvolassa sinilevätilanne on onneksi pysynyt maltillisena ja satunnaiset esiintymät pieninä. Voit tarkistaa viimeisimpien vedenlaadun mittausten tulokset täältä ja ajankohtaiset tiedot ja havainnot Kouvolan ympäristöpalveluiden Facebook-sivulta.

Kaupungin ylläpitämät uimapaikat

Palaa sivun alkuun