South by Cycle pyörämatkailureitti

South by Cycle on uusi sykähdyttävä pyöräilyreitti, joka seuraa etelärannikkoa Kouvolasta Hankoon. Tämä maailmanluokan pyöräilyreitti on hyvien liikenneyhteyksien äärellä ja tarjoaa idyllisiä maisemia, luontoaarteita ja kulttuurielämyksiä.


South by Cycle reitin pituus on 550 km mutta pienempiä päiväretkiä on myös mahdollista polkea. Kouvolassa reitti kulkee Pyhtään suunnasta Muhniemelle, sieltä Ankkapurhan ja Inkeroisten läpi Sippolaan ja edelleen Enäjärven, Kaipiaisten ja Utin kautta keskustaan. Vaihtoehtoisesti voi seurata komeaa Kymijokea Kouvolan keskustan ja Inkeroisten välillä.

Uudenmaan ja Kymenlaakson 13 kuntaa yhdistivät voimansa ja vastasivat pyörämatkailun kasvavaan kysyntään luomalla kestävän matkailun tuotteen, jollaista ei ole aikaisemmin Suomessa nähty.

South by Cycle on pyörämatkailijan aarreaitta. Kaksi maakuntaa ja kansallispuistoa halkova reitti kätkee varrellensa ainutlaatuisia luontohelmiä, kulttuurihistoriaa, maalaisromantiikkaa ja kaupunkiympäristöjä. Soratiet saattavat polkijan pitäjästä pitäjään metsien ja sivuteiden kautta, yhdistellen palveluita laavusta boutique-hotelliin ja maistelumenusta eräkeittiön luomuksiin. Lähes 900 kilometrin reitti tarjoaa pyörämatkailun laatua kaikille, nautiskelijasta seikkailijaan.

South By Cycle Bikepacking Trail Finland – YouTube

South by Cycle on palasteltu sopivan kokoisiin etappeihin, joista pyörämatkailija voi valita mieleisensä päivän mittaisista retkistä useamman yöpymisen pyörälomaan. Jokainen reitin solmukohta on helposti saavutettavissa junalla, bussilla, metrolla ja laivalla.

Mitä on bikepacking pyöräilymatkailu

Bikepacking on kevyehköllä varustuksella tapahtuvaa, sorateitä, ulkoilureittejä ja metsäpolkuja hyödyntävää pyörämatkailua, jota voi kutsua myös pyörävaellukseksi. South by Cycle -reitti on suunniteltu niin, että sen voi kuitenkin polkea lähes millaisella fillarilla tai varustuksella tahansa.

South by Cycle on kehitetty South Coast Bikepacking Trail -hankkeessa, jota koordinoivat Raaseporin kaupunki, Porvoon kaupunki ja Pyöräilykuntien verkosto ry/Pyörämatkailukeskus, joiden lisäksi hankepartnereita ja rahoittajia ovat Hangon kaupunki, Lohjan kaupunki, Siuntion kunta, Inkoon kunta, Kirkkonummen kunta, Espoon kaupunki, Helsingin kaupunki, Vantaan kaupunki, Sipoon kunta, Loviisan kaupunki, Kouvolan kaupunki ja Metsähallitus. Hanke on työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama.

Yrittäjä, halutko yrityksesi näkyvän South by Cyclen kartalla, otathan yhteyttä.

IG: southbycycle 

Palaa sivun alkuun