Tekemistä talvipäiviin – säällä kuin säällä

Kouvolassa meno ei hyydy edes pakkasella tai sadesäällä, joten mikäli ilmat eivät suosi lomaviikolla, ei hätää – täällä viihtyy koko perhe liikunnan, leikin, konserttien, taiteen, pelien ja muiden sisäaktiviteettien merkeissä. Katso vinkit viihteikkääseen lomaan!


Urheilua ja aktiviteetteja

Kouvolassa pääsee treenaamaan tai huvikseen liikkumaan niin sisäpelivuoroilla, salilla kuin uimahallissakin.

Sisäpelivuorot: Kouvolan liikuntahallit ja -salit tarjoavat monipuoliset tilat erilaiseen harrastamiseen. Muun muassa Mailapelihalli Femmassa pääsee pelailemaan tennistä, sulkapalloa, padelia, pöytätennistä ja biljardia. Myös Kuusankosken tennishallilta voi varata tennis-, sulkapallo- tai salibandyvuoron. Seudulta löytyy myös runsaasti myös muita palloilu- mailapeli- ja liikuntahalleja – näistä tunnetuin liikuntatila on kenties Kuusankosken Kalliosuoja, jonka legendaarisissa portaissa ovat juosseet ammattiurheilijatkin. Katso liikuntapaikat ja tee varaukset tästä.

Jäähallien yleisövuorot: Vaikka ulkojäillä ei luistin liukuisikaan, Kouvolassa on neljä eri jäähallia, jotka tarjoavat hyvät puitteet jääurheilun harrastamiseen. Näistä yksi on Lumon Areena – Kouvolan Kookoon kotihalli. Lisäksi hallissa pääsee luistelemaan Kuusankoskella, Valkealassa ja Inkeroisissa. Jokaisessa Kouvolan jäähallissa on kaikille avoimia ja maksuttomia yleisövuoroja, joista osa on mailattomia ja osaan saa tulla kikkailemaan mailojen kanssa.

Uimahallit: Kouvolassa pääsee pulikoimaan neljässä uimahallissa, joissa kaikissa on iso allas sekä lämpimämpi lasten allas pienempien polskutteluun. Isosta altaasta on varattu ratoja kuntouintiin ja vesijuoksuun, ja uimahyppyjäkin pääsee harjoittelemaan. Muun muassa Urheilupuiston uimahallissa tehoa vesitreeniin saa myös virtuaalisesti, sillä ohjaamassa on vesijumppanäyttö, josta voit valita mieleisesi vesijumpan milloin tahansa. Lisäksi osassa uimahalleista on tarjolla vauva- ja naperouintia, ohjattua vesijumppaa, höyrysauna, ulkosauna sekä kylmävesiallas ja/tai poreallas.

Taidetta, elokuvia ja teatteria

Kouvola on kulttuurikaupunki, joten täällä saa ajan kulumaan säällä kuin säällä – täällä nautitaan ja nauretaan, jännitetään ja juhlitaan, liikututaan ja levähdetään kulttuurin merkeissä. Oma sinfoniaorkesteri Kymi Sinfonietta, Kouvolan ja Kuusankosken teatterit sekä Tapahtumatalojen ja Pato Klubin ja Areenan keikat ja stand-up-illat takaavat elämyksen. Teattereissa on myös lapsille oma repertuaarinsa, jotta perheen pienemmätkin voivat nauttia kulttuurikokemuksesta.

Kuvataidetta taas on vaihtuvien näyttelyiden myötä tarjolla sekä Taideruukin gallerioissa että Poikilot-museoissa, joiden taidemuseossa sekä kaupunginmuseossa saa tutustua maankuuluihin näyttelyihin. Lisäksi myös lapsia kiinnostaa junien pienoismalleja esittelevä pienoisrautatiemuseo Semaforo keskustassa rautatieaseman tuntumassa.

Kouvolan elokuvateattereihin, Veturin Kino123:en ja Kuusankoskitalon Studio 123:en pääsee paitsi säätä pakoon, muutenkin rentoutumaan ajankohtaisten elokuvien parissa. Kaakkois-Suomen vetovoimaisimmassa kauppakeskuksessa sopii viettää aikaa muutenkin ostosten, hyvän ruoan ja sisäleikkipaikan merkeissä.

Lue tästä, mitä kulttuuri-Kouvolassa onkaan tarjolla!

Vauhtia, pelailua ja jännitystä

Sisätiloissa voi kilpailla vaikka koko perheen voimin Kouvola Karting Centerissä, jossa mikroautoilla voi hurjastella joko toisiaan tai kelloa vastaan.

Vauhtia tarjoaa myös Elämysbunkkerin formulasimulaattori, jossa pääsee testaamaan, miten F1-formula-auto kiihtyy radalla. Täältä löytyy myös toisenlaista sykettä nostavaa jännitystä – lähtisitkö boulderoimaan, pakohuoneeseen tai sisäpaintball-kisaan? Pakohuoneita Kouvolassa voi testata useampiakin, sillä myös Kouvolan Escaperoomista löytyy kolme eri huonetta, joissa ryhmällä on 60 minuuttia aikaa päästä ulos ratkaisemalla erilaisia pulmia ja mysteerejä.

Rennompaan pelailuun sopii Elämysbunkkerin hohtominigolf tai keilaus keskustassa sijaitsevassa Happy Bowling -keilahallissa, joka muuntuu iltaisin upeaksi hohtokeilausareenaksi. Tai verestäisivätkö retropelit muistoja? Kouvolan Hopeakuula Arcadessa pääset näyttämään sorminäppäryytesi ja reaktiokykysi, sillä pelihallissa on laaja valikoima manuaaliflippereitä 70-luvulta aina 2020-luvulle.

Lisäksi Kouvolan Prisman Tykkimäki Actionparkissa hujahtaa helposti koko päivä, kun niin lapset että lapsenmieliset pääsevät  

Kouvolassa voit olla varma, että voit nauttia lomastasi – olipa sää mikä hyvänsä!

Palaa sivun alkuun