Vastuullisesti Repovedelle, Verlaan ja Kymijoelle

Kouvolassa luonto on aina lähelläsi. Voit virkistäytyä esimerkiksi Repoveden kansallispuistossa, Kymijoen kuohuissa tai Arboretum Mustilassa. Lisäksi lukuisat luontopolut ja laadukkaat pyöräilyreitit tarjoavat mahtavat puitteet liikkumiseen. Melontareitit vievät sinut tutustumaan Kouvolaan vesiltä käsin ja uimarannat kutsuvat nauttimaan kesäauringosta. 


Vastuullinen matkailija suosii lähialueiden kohteita ja käyttää lihasvoimaa, julkisia kulkuneuvoja tai yhteiskuljetuksia liikkumiseen. Tiesitkö, että Kouvolaan on nopeaa ja vaivatonta saapua junalla kauempaakin. Kouvola sijaitsee vain alle 1,5 tunnin junamatkan päässä Helsingistä. Raiteita pitkin matka taittuu lähiseudun kaupunkeihin reilussa puolessa tunnissa, kun taas matka-aika Pietariinkin on hieman yli kaksi tuntia. Julkisten kulkuvälineiden käyttö on ympäristöystävällinen tapa liikkua paikasta toiseen. 

Kaupungin sisällä taas liikkuminen on sujuvaa sen kompaktin koon vuoksi kävellen, pyöräillen ja apuvälineillä. Voit myös hyödyntää esteetöntä paikallisliikennettä sekä takseja. Lue lisää Kouvolan joukkoliikenteestä. 

Lisäksi vastuullinen luontomatkaaja huomioi Retkietiketin luonnossa liikkuessaan. Tiivistetty Retkietiketti, johon sisältyy luonnon kunnioittaminen, liikkuminen, leiriytyminen, tulenteko ja roskaton retkeily, on helposti omaksuttavissa ennen siirtymistä luontoon. Lisäksi muista aina myös tutustua retkikohteesi tarkempiin sääntöihin kohteen sivulla. Tutustu Repoveden ohjeisiin ja sääntöihin. Repoveden kansallispuiston alueella ja Kymijoella toimii useita ohjelmapalveluyrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet Metsähallituksen kestävän matkailun periaatteisiin. Kestävän matkailun periaatteet on myös huomioitu muissa alueen luonto- ja historiakohteissa sekä Verlan maailmanperintökohteessa.

Elimäellä sijaitseva Suomen suurin ja vanhin puulajipuisto Arboretum Mustila tunnetaan puolestaan eksoottisista havumetsistään sekä kesäkuussa kukkivista alppiruusuista ja atsaleoista. Mustilan retkelle on hyvä varata mukaan ripaus seikkailumieltä sekä riittävästi aikaa myös evästauoille, sillä reitin varrella on paljon nähtävää. Arboretumin lähelle pääsee Kouvolan keskustasta linja-autolla tai vaihtoehtoisesti reilun parinkymmenen kilometrin matkan voi taittaa pyörällä maisemallisia pikkuteitä pitkin. Kouvolan arvokkailla luontopoluilla pääset halutessasi nauttimaan rauhasta arjen keskellä, näet jylhiä kallioita, harvinaisia kasveja ja erilaisia eläimiä. Voit myös uida lammessa tai vaikkapa katsella lintuja luontotornista tietyissä luontopolkukohteissa.

Suosittelemme vierailemaan alueen kohteissa mahdollisuuksien mukaan kiireaikojen ulkopuolella, jolloin sinulla on mahdollisuus välttyä ruuhkilta ja voit nauttia lomastasi stressittömästi. Pääsesonki kestää toukokuusta elokuuhun ja viikonloput voivat olla ruuhkaisia monessa luonto- ja kulttuurikohteessa etenkin päiväsaikaan. Kun vierailet kohteissa kiireaikojen ulkopuolella, kuormitat ympäristöä vähemmän sekä tuet myös samalla paikallista ympärivuotista yritystoimintaa. 

Kaksi maastopyöräilijää ajelee vaaran rinnettä alas päin.

Kouvolassa on myös paljon mahdollisuuksia pyöräilyn ystäville

Ryhmä ihmisiä kävelee kohti vanhaa puista kahvilarakennusta metsän siimeksessä Arboretumin Mustilassa.

Arboretum Mustila on Suomen suurin ja vanhin puulajipuisto

Orkesteri soittaa Verlan tehdasmuseon pihalla.

Musisointia Verlan maailmanperintökohteessa

Palaa sivun alkuun