Veneilyä ja vapahommia

Kymijoki on kalaisa joki, joka antaa kuhaa, ahventa, kirjolohta, järvitaimenta, toutainta, lohta, meritaimenia ja harjuksia. Veneretkille osallistuva pääsee tuijottamaan täysikuuta ja ihastelemaan punalumpeita. Kalaa saa myös Kouvolan lukuisista järvistä.


Kouvolan eteläisiä peltomaisemia halkova Kymijoki tekee näyttävän esiintulon Kuusankosken keskustan kohdalla. Kuusankoski-Keltti -väli on kalamiesten mukaan antoisa haukipätkä. Myös jokeen istutettu järvitaimen nappaa siellä onnekkaan kalamiehen vieheeseen.

Muutaman mutkan takana ylävirtaan oleva Pessankoski on hyvä rannaltaheittopaikka niille, joilla ei ole käytössään venettä. Kumpikin kalapaikka kuuluu Kymijoen Kuusankosken vapakalastusalueeseen, jonne ei saa laittaa verkkoja ja katiskoja. Niihin eivät siis koukut takerru.

Hauen lisäksi Kuusankosken tienoilta voi varautua saamaan saaliiksi kuhaa ja ahventa. Vieheellä nousee myös jokeen istutettua kirjolohta ja järvitaimenta.

Ahvionkosket

Yksi Kymijoen kauneimmista kohteista on erämainen Ahvionkosket, jonka kohdalla joen virtapaikka muuntuu useiksi voimakkaiksi koskiksi.

Rannalta uistinta tai perhoa heittäville soveltuva Ahvionkosket kuuluu Keski-Kymen erityiskalastuslupa-alueeseen, joka on lajissaan yksi Etelä-Suomen pisimmistä yhtenäisistä alueista. Ahvionkoskilla asustelee muiden joelle tyypillisten kalalajien lisäksi toutaimia, lohia, meritaimenia ja harjuksia. Ahvionkosket on myös hyvä soutu-uistelualue.

Kalavedet ihan naapurissa

Kouvolan Kalakierroksella käydään Peltsi Peltolan  kanssa tutkimassa, mitä kaloja Kymen alueelta oikein löytyy ja miten kalastusopas lähtee niitä jallittamaan ilman aikaisempaa kokemusta alueelta. Videossa kalastetaan Pyhäjärvellä ja sen jälkeen siirrytään selvittämään Vuohijärven kalapaikkoja.

Kun avaat KalastusKanavan videon YouTubesssa löydät sen lisätiedoista linkit hyville kala-apajille sekä veneenlaskupaikoille.

 

Vietä ikimuistoinen päivä kalastuksen parissa seudun parhailla kalapaikoilla. Hyppää kokeneen viehekalastajan ja koulutetun kalastusoppaan Predator Fishing Finlandin kyytiin. 

Mistä kalastusluvat?

Kymijoen Kuusankosken vapakalastusalue. Lupahinnat: kausi 40 euroa / viikko 15 euroa / päivä 5 euroa / alle 18-vuotiaat ilmainen Luvat: Suoraan tilille FI4257507720051974 tai Kahvio Mokka p. 053881080

Keski-Kymen erityiskalastuslupa-alue. Lupahinnat: vuosi 80 euroa / viikko 30 euroa / päivä 15 euroa. Luvat: Susikosken kauppakahvio (www.susikoski.fi) Hurukselassa p. (05) 367 5131, Grillinksa Inkeroisissa p. 050 3051166, Neste Anjala p. 0207181691 ja Mari´s Coffee Anjalassa

Iitin viehekalastuslupa-alue
Kalastusalue käsittää vesialueen Mankalan voimalaitos – Hiiden-salmi – Urajärvi, Kausalan vesialue mukaan lukien.
Yhteyshenkilö: Matti Järvinen, puh. (05) 326 1844, 0400 552 506

Lisätietoa kalastus -ja eräluvista

Veneretki punalumpeiden luo

KymiSunin tervantuoksuiset jokiveneet Kymijoki I ja Kymijoki II kuljettavat matkalaisia toukokuusta syyskuuhun Kymijoen perinnemaisemissa Kouvolan ja Kuusankosken jokiosuudella.

Teemaretkellä voi ihastella vaikkapa luonnon kiertokulkua, tutkia Kymijoen siltoja ja kuulla joen rikkaasta historiasta. Ja samalla tuntea, kuinka virtaava vesi virkistää ja herättää uusia ajatuksia.

Jos kaipaa astetta vauhdikkaampaa tapaa viettää Kymijoella vapaa-aikaa, hakeutua voi melonta- ja koskenlaskuretkille.

Palaa sivun alkuun