Veneilykesä 2022

Kimolan kanava avattiin veneilijöille elokuussa 2020. Kesällä 2021 kanava oli ensimmäistä kertaa avoinna koko veneilykauden ajan. Uusi veneilyreitti, joka mahdollistaa veneilyn Päijänteeltä Kouvolan Voikkaalle, on saanut hyvän vastaanoton veneilijöiltä. Kesällä 2021 kanavalla tehtiin lähes 1700 sulutusta ja määrä ylitti ennakkoarviot. Vuonna 2022 sulutusten määrä oli 1279.  


Kimolan kanavan video

Katso uusi Kimolan kanavan video, kuvattu kesäkuussa 2022 (huom. video ei ole saavutettava).

Kimolan kanavan erikoisuutena on 12 metrin sulutuskorkeus ja noin 70 metriä pitkä venetunneli. Sulun alueen opastusta veneilijöille on lisätty ja kanavaan tutustuvien turvallisuutta sulun alueella liikkumisessa on parannettu. Sulun alueella palvelee kesäkahvila ja maanteitse kanavaan tutustumaan tuleville on hyvät pysäköintialueet. Kahvila on avoinna  kesäkuun alusta joka päivä klo 11-19. 

Kokemuksia viime kesältä

Viime kesänä kanavalla toteutettiin kävijätutkimus, jossa kysyttiin kanavalla liikkuvilta mielipiteitä itse veneilyreitistä ja sen palveluista. Reitin ainutlaatuisuus, olemassa oleva kanavaohjeistus, turvallisuus kanava-alueella ja viestintä Kimolan kanavasta saivat käyttäjiltä erinomaiset arviot. Kanava-alueen palveluissa sen sijaan oli toivomisen varaa. Kimolan kanava suositteluhalukkuus oli erittäin korkealla tasolla sekä veneilijöiden että tietä pitkin tulleiden arvioimana.

Tutkimuksessa esille tulleita toiveita itse kanavaan liittyen, Kouvolan kaupunki kanavan omistajana, pyrkii toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Alueen muun palvelutarjonnan kehittyminen on luonnollisesti yritysten toimintaa.

Virtakiven vierassatama ja muita kohteita

Reitin päätepiste on Kouvolassa Voikkaalla, jossa palvelee Virtakiven vierassatama ja sen läheisyydessä oleva Virtakiven Sauna. Virtakiven Saunalla pääsee saunomaan ja nauttimaan ravintolapalveluista.

Virtakiven vierassataman palvelut paranevat tänä kesänä mm. polttoainejakelun myötä. Vierassataman venepaikkavaraukset toimivat mobiilivarauksella ja paikanvaraus on välttämätön. Satamassa on näkyvillä puhelinnumero, jota kautta varaus tehdään.  Venepaikkavarauksen voi tehdä vuorokaudeksi kerrallaan ja varaus alkaa siitä hetkestä, kun varaus tehdään.

Vierassatamassa on vuokrattavana sähköpyöriä, joilla pääse mukavasti tutustumaan ympäristöön. Lähin bussipysäkki on noin 400 metrin päässä satamasta ja sieltä on yhteys Kouvolan Matkakeskukseen ja muihin Kouvolan kohteisiin.

Veneiden vesillelaskupaikka on puolestaan Hirvelän kotisatamassa, vähän matkan päässä vierassatamasta.

Veneilyreitin varrella on Hiidensaaren retkisatama palveluineen. Voikkaata lähestyttäessä matkan varrella kannattaa huomioida Oravalan kartanon laiturilla oleva kyltti, joka ilmoittaa milloin kartanolle voi pysähtyä vierailemaan.

Palaa sivun alkuun