Virtakiven ja Hirvelän satamat

Vesireitin päätepiste, tai alkupiste, riippuen matkailijasta on Kouvolan Voikkaalla. Hirvelä on kotisatama, jossa on myös veneiden vesillelaskupaikka ja Virtakivi toimii puolestaan vierassatamana. Veneilyreitin varrella olevat Hiidensaaren ja Vasikkasaaren retkisatamat on uudistettu.  


Virtakiven vierassatama

Vesireitin päätepiste, tai alkupiste, riippuen matkailijasta on Kouvolan Voikkaalla Virtakivessä. Betonirakenteinen 30 metriä pitkä ja 6 metriä leveä laivalaituri ottaa vastaan Kimolan kanavan kautta Päijänteeltä tulevat risteilyalukset. Laivalaituri toimii myös huoltolaiturina, jossa on pilssi- ja septivesien keräämiseen imulaite sekä vesi- ja sähköpiste ja polttoaineen jakelupiste. Satamassa on myös kanoottilaituri.

Alueella on tulentekopaikka, vessa ja jätteiden keräyspiste. Pakanavuoren rinteeseen on rakennettu näköalatasanne, josta voi katsella muinaismuistorekisterissä olevaa Pakanavuoren kalliomaalausta.

Vierassatamaa lähinna oleva bussipysäkki on noin 400 metrin päässä satamasta. Kesän bussiaikataulut tulevat voimaan koulujen päätyttyä.  Seuraava lähin pysäkki on Voikkaan keskustassa. Bussireitit ja aikataulut.

Vierassatamassa on vuokrattavana  sähköavusteisia polkupyöriä.

Hirvelän kotisatama

Vierasvenesataman lähellä on Hirvelän kotisatama, joka palvelee paikallisia veneilijöitä. Veneiden laskeminen veteen ja nostaminen maalle tapahtuu Hirvelän kotisatamassa.

Hirvelässä on 78 venepaikkaa isommille veneille ja 10 paikkaa pienveneille. Veneiden laskemista ja nostoa varten Hirvelässä on  30 metriä pitkä betonirakenteinen huoltolaituri ja veneenlaskuluiska. Hirvelässä on laituripaikkojen lisäksi talvisäilytyspaikkoja nin 50 veneelle. Talvisäilytyspaikat eivät ole kytkettyjä venepaikkaan, vaan ne on varattava ja maksettava erikseen ennen talvea ja kauden loppua. 

Molempien satamien altaat on ruopattu 1,8 metrin syväykselle.

Hirvelän ja Virtakiven satamissa kausivenepaikat ovat sähkölukolla toimivien porttien takana kameravalvotulla alueella. Kulku venelaitureille tapahtuu sähköisellä avaimella.

Kotisatamassa on  järvipelastusseuran ja veneilyseurojen yhteinen ”kylätalo”, joka palvelee sataman veneilijöitä. 

Ajo-ohje Hirvelän satamaan

Huomioithan, että Satamakaari on uusi katu, eikä siksi ole vielä välttämättä päivittynyt karttaohjelmiin. Seuraa tätä ajo-ohjetta. Älä aja kapean Brejlinintien kautta!

Pohjoisesta:

Heinolantieltä (46) tultaessa käänny Kuusaantielle ja Kuusaantieltä oikealle Nuujanmäentille. Nuujanmäentieltä käänny ensimmäisestä risteyksestä Hirveläntielle ja seuraa opasteita uudelle Satamakaarelle, joka johtaa Hirvelän satamaan.

Etelästä:

Voikkaalta päin tultaessa aja kiertoliittymästä suoraan Kuusaantietä pohjoiseen ja käänny vasemmalle Nuujanmäentielle. Nuujanmäentieltä käänny ensimmäisestä risteyksestä Hirveläntielle ja seuraa opasteita uudelle Satamakaarelle, joka johtaa Hirvelän satamaan.

Lisätietoja Kouvolan kaupungin venepaikoista.

Retkisatamat

Hiidensaaren ja Vasikkasaaren retkisatamat. Vasikkasaaressa on 18-metrinen laituri veneaisoilla ja peräpoijuilla varustettuna. Hiidensaaren retkisatamassa on taukokatos ja kompostoiva wc. Vanha laituri on kunnostettu ja varusteltu peräpoijuilla.

Hirvelän kotisatama

Veneluiska Hirvelassä

Virtakiven vierassatama

Ensimmäiset veneet Virtakiven vierassatamassa kanavan avauspäivänä.

Virtakiven vierassatama

Virtakiven vierassataman uusi laivalaituri 2021

Sähköavusteisia polkupyöriä vuokrattavana satamassa

Polkupyöriä vuokrattava satamassa (sähköavusteisia kaupunkipyöriä)

Palaa sivun alkuun