Kouvolan runsas ravintolatarjonta

Kouvolalainen Pinja päätti yhteistyössä VisitKouvolan kanssa tutustua kotikaupunkiinsa uusin silmin. Pinja nostaa esille kotikulmiensa hienoimpia puolia – juuri niitä, joita kelpaa esitellä myös kylään tuleville vieraille ja näyttää somessa. Juttusarjan aiheisiin voit tutustua myös TikTokissa! Laita seurantaan Pinyaphat 2 ja katso, mitä Pinja kertoo Kouvolasta.Tällä kertaa Pinja nauttii Kouvolan kahvila- ja ravintolatarjonnasta.


Kun olet jo aamupäivän tehnyt työtä, tulee päivällä nälkä. Lounasaika alkaa ja on nälkä.Tänään menen Chon Thong Thai ravintolaan syömään lounasta.

Auton saa parkkiin kadunvarteen Salpausselänkadulle tai Keskuspuiston isolle P-alueelle.

Chon Thong on siisti ja kaunis sisältä. Hyvän tuoksu tuntui nenässä heti kun tulin sisään. Henkilökunta tervehti ystävällisesti ja kysyi toiveitani. Lounasta toivoin ja tiskiltä kerrottiin, että tarjolla on buffet ja voi valita päivän erikoisen tai jotain menuusta. Valitsin buffetin, koska on nopea ja helppo. Ruokatauko ei aina anna aikaa menùn tilaukseen. Päivän erikoinen vaihtelee ja sitä kannattaa kysyä. Sieltä tietenkin saa lounaan myös take-away annoksena ja voit tilata sen etukäteen.

Hyvä lounas ei vain maistu herkulliselle, vaan se tuoksuu ja näyttää hyvältä.

Tänään nautin buffetista friteerattua kanaa, kasviksia, kanaa thai tyyliin ja tietenkin riisiä, kaikki chilillä maustettuna. ”Side annos” minulla oli Tom Yam Kai kanakeitto ja hedelmälautanen. Juomana oli jäävesi. Voit tilata myös lisähintaan mehua, colaa ja muita erilaisia juomia.

Tänään menin ajoissa, joten ravintolassa oli vielä kivasti tilaa, mutta pian sali alkoi täyttyä ihmisistä ja Chon Thong oli täynnä elämää.

Kahvi ja jälkiruoka antoi kivan tunteen lounashetkestäni. Vaikka asiakkaita oli aika paljon, henkilökunnalla oli aina aikaa vastata kysymyksiini ja kertoa, että buffetkin vaihtelee ja menu seuraa asiakkaiden toiveita. Thai ruokaa tehdään myös suomalaiseen makuun, ei tulisena ja chilin ystävä saa sitä tulisena.

Työtä on taas kiva jatkaa, kun vatsa on täynnä ja hyvä mieli. Olen itsekin hyvä kokki joten osaan arvostaa hyvin tehtyä ruokaa.

Lounas terveisin Pinja

Kaupungin ravintoloista ja kahviloista saat maukasta lounasruokaa, mutta myös herkullista illallista. Äläkä unohda tutustua paikallisesti tuotettuihin herkkuihin.

Palaa sivun alkuun