Kymijoki tarjoaa monia harrastusmahdollisuuksia

Kouvolalainen Pinja päätti yhteistyössä VisitKouvolan kanssa tutustua kotikaupunkiinsa uusin silmin. Syksyn juttusarjassa Pinja nostaa esille kotikulmiensa hienoimpia puolia – juuri niitä, joita kelpaa esitellä myös kylään tuleville vieraille ja näyttää somessa. Juttusarjan aiheisiin voit tutustua myös TikTokissa! Laita seurantaan Pinyaphat 2 ja katso, mitä Pinja kertoo Kouvolasta. Juttusarjan edellisessa osassa kaupunkiin tutustuttiin kaupunkipyörällä. Tällä kertaa Pinja nauttii lähiluonnosta ja kalastuksesta.  


Kouvolassa voi harrastaa kaikkea. Minä tykkään ulkoilla ja nähdä luontoa. Silloin ihana harrastus ja ajanviete on kalastus. Kouvolassa on paljon järviä, lampia ja jokia. Niissä on paljon kalaa.

Kalastus on suosittu harrastus Suomessa, tuhansien järvien maassa.

Kouvolassa kalastusmahdollisuudet ovat erinomaiset ja kalastusluvan hankkiminen on helppoa, vaikka R-kioskilta. Minä tykkään mato-onkia. Se ei tarvitse lupaa. Se on myös halpaa ja sitä voi harrastaa kaikki. Minulla ei ole mökkiä. Minä käyn Kymijoella. Kouvola on Kymijoen kaupunki ja siellä voi kalastaa monessa eri paikassa.

Minusta on hienoa nähdä, kun toiset kalastavat veneessä, mutta minä ongin rannalla. On kiva ottaa evästä mukaan ja viettää rannalla kalastuspäivää. Kalastuspäiväni alkaa matojen kaivamisella. Ilman matoa ei voi onkia. Syksy on hyvää aikaa saada ahvenia. Kylmä vesi saa kalan liikkumaan. Ahven onkin tosi hyvä ruokakala, minä tykkään.

Pienet kalat minä lasken takaisin kasvamaan. Isot kalan minä vien kotiin ja teen niistä ruokaa. Pakkasta odotellessa, minä odotan pilkkiaikaa. Kauniina talvipäivänä on ihanaa olla järven jäällä ja pilkkiä. Jo ensimmäisellä kerralla, kun sain kokeilla sitä, olin aivan ihastunut, vaikka olikin kylmä ilma.

Kalastus Kouvolassa Kymijoella

Jokamiehen oikeus on Suomessa hieno asia, jotta kaikilla on mahdollisuus kalastaa. Muista kuitenkin tarkistaa säännöt. Toivon kaikille kalaonnea ja ihania hetkiä luonnossa.

Ihanaa syksyä toivoo Pinja

Lisää kalastuksesta

Visitkouvolan sivuilla Veneilyä ja vapahommia

Vapaa-ajankalastaja.fi

kalakortti.com

Palaa sivun alkuun